En klok brud köper inte grisen i säcken!

En klok brud köper inte grisen i säcken!

Det här humoristiska talet hålls lämpligen av en väninna eller syster till bruden vid ett bröllop där brudparet redan varit sambos i många år.
 Detta tal innehåller 411 ord och tar 2 minuter och 51 sekunder att framföra.

Det här humoristiska talet hålls lämpligen av en väninna eller syster till bruden vid ett bröllop där brudparet redan varit sambos i många år. Talaren belyser med hjälp av olika ordspråk det kloka i att ta god tid på sig då man väljer livspartner. Från börjar riktar sig talet till bruden, men övergår mot slutet till att rikta sig till båda makarna.

Talet återfinns även under kategorin “Bröllop, till bruden – Tal med olika teman”.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Inledningen:

Kära NN. Bättre sent än aldrig, brukar man ju säga. Man säger också att man inte ska köpa grisen i säcken och att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge. Och aldrig har väl dessa ordspråk passat så bra att upprepas som just idag, då du, NN, står brud!

Om vi börjar med ordspråket "bättre sent än aldrig": Du, NN, har möjligen varit otålig i andra sammanhang, men vad det gäller att gifta dig har du varit en mer försiktig general.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En klok brud köper inte grisen i säcken!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Köping, 2017

Information om talskrivaren

 • Likväl talar jag

  Det här talet är skrivet för att hållas av en person som blivit uppsagd från sitt jobb eller självmant bestämt sig för att sluta på grund av att hon/han har utsatts för mobbning av sina arbetskamrater. Innan hon/han slutar vill hon/han gärna säga några ord om den uppkomna situationen men utan att bli anklagande eller hänfalla åt självömkan. Tonen i talet är pietetsfull utan att bli mesig och talaren redogör på ett sakligt sätt för skälet till att hon/han ska sluta. Den röda tråden är vikten av öppenhet och ärlighet även i svåra och obekväma situationer, särskilt om alla parter ska kunna gå vidare utan bitterhet. I talets avslutning önskar talaren sig själv och sina före detta arbetskamrater lycka till i framtiden.

  129kr
 • All äkta respekt är ömsesidig

  Det här talet hålls lämpligen av en lärare eller rektor på en mellan- eller högstadieskola. Talet tar på ett enkelt sätt upp vad respekt innebär och varför det ibland kan vara svårt att visa varandra respekt. Grundtanken är att respekt kräver ömsesidighet och öppenhet. Varje människa har rätt att tänka, tycka och känna vad hon vill, men hon får för den sakens skull inte bete sig hur som helst. Läraren/rektorn tar även upp skillnaden mellan att sätta sig i respekt och att få respekt; medan det ena grundar sig i rädsla så grundar sig det andra i öppenhet. Eleverna uppmanas också till att tala med någon vuxen om de hamnar i en situation där de utsätts för kränkningar eller själva riskerar att kränka någon annan.

  139kr
 • Grodorna är många, prinsarna få

  Det här talet är skrivet för att hållas av en väninna eller syster till bruden. Temat är svårigheten för kvinnor att hitta bra män, eller för att uttrycka det annorlunda: svårigheten med att så få grodor visar sig vara prinsar då man kysser dem. Talaren går igenom en del typiska erfarenheter av män och kärlek som många flickor och kvinnor gör, från och med dagis och framåt … Tonen är lätt galghumoristisk och därför passar talet bäst för en lite äldre brud eller en brud som redan har några förhållanden och/eller äktenskap bakom sig. I slutet av talet konstateras att bruden den här gången i alla fall tycks ha funnit prinsen. Allra sist utlyses en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Syster talar.

  169kr
 • Att ta studenten – en slutpunkt och en ny början

  Det här talet är skrivet för att kunna hållas på en studentfest eller studentmottagning och riktar sig till en ansvarstagande och framåt ung man/kvinna. Talaren är lämpligen festföremålets förälder, men han/hon kan även vara en annan äldre släkting eller nära vän. Talet handlar om vad studentexamen innebär i form av nytt ansvar och nya livsmål. Många upplevelser, erfarenheter och svårigheter ligger framför den unga människan. Barndomen är oåterkalleligen förbi. Talaren lovar emellertid att även fortsättningsvis finnas till för den unga mannen/kvinnan med stöd och råd. I slutet av talet framför talaren sina lyckönskningar och gratulationer och utbringar en skål för sin yngre släkting/vän.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Förälder till student.

  134kr
You've just added this product to the cart: