Taltips.se logotyp
Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll

Pappas flicka

Detta är ett mycket kärleksfullt och samtidigt enkelt tal som hålls av brudens far (det återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet - Far/mor talar till brudparet).
 Detta tal innehåller 531 ord och tar 3 minuter och 41 sekunder att framföra.

Detta är ett mycket kärleksfullt och samtidigt enkelt tal som hålls av brudens far det återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet). Talaren riktar sig till största del till bruden även om brudgummen blir omnämnd i mycket uppskattande ordalag framåt slutet. Temat är den speciella far-dotterrelationen som finns mellan talaren och bruden. Talaren minns hur han redan från början visste att hans dotter var ”pappas flicka” och beskriver sedan hur de busade och lekte tillsammans då hon var liten och ofta hade roligt ihop. I tonåren kom en period, som talaren nu kan skämta om, då hans dotter väl mest tyckte att han var töntig och ibland skämdes över honom inför kompisarna. Men det repade sig snart! En ny och fördjupad relation kunde uppstå, med plats för både vänskap och många gemensamma aktiviteter.

Nu när dottern gifter sig känner talaren sig visserligen lite vemodig och kanske åsidosatt, men han inser att dottern måste ha ett eget liv och göra egna val och han gläds med henne i hennes glädje. Trots allt finns ju dottern och den goda relationen kvar, nu utökad med dotterns make.

Avslutningsvis utlyser talaren på traditionellt vis en skål för dottern och brudparet.

I talet nämns flera aktiviteter som far och dotter har ägnat sig åt tillsammans, nämligen gå i skogen, idrotta och spela spel. Har man inte gjort detta kan man byta ut dem mot andra. Fadern berättar också om hur roligt det har varit att skoja och busa med varandra.

Artikelnr: 5493
179kr
Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Eller då jag kittlade dig och du kiknade av skratt och ropade ”Pappa sluta!” fast du, då jag väl slutade, bara ville fortsätta?

[...]

I tonåren kom du väl ett tag in i en fas då du inte älskade pappas barnslighet. Plötsligt skrek du ”Sluta pappa!” och menade det. Då hade jag varit töntig, tyckte du - skämt ut dig inför dina kompisar och dragit löjliga skämt som inte var roliga alls, enligt din åsikt.

[...]

Till slut måste nämligen alla pappor stå tillbaka. Även de som har en flicka som är alldeles särskilt deras egen och som de i självsmickrets ögonblick tycker sig likna.

[...]

Customer reviews

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Pappas flicka”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Svenljunga, 2017

Information om talskrivaren

Inga tal i varukorgen