Kärleken är livets bästa

Kärleken är livets bästa

Det här talet ska hållas till de makar som har varit tillsammans ett par år innan de gifter sig.
 Detta tal innehåller 513 ord och tar 3 minuter och 32 sekunder att framföra.

Det här talet ska hållas till de makar som har varit tillsammans ett par år innan de gifter sig. Det passar dig som vill hålla ett traditionellt och uttrycksfullt tal till din dotter och hennes nyblivne make på deras bröllopsdag. Du talar ömsom till bruden, ömsom till brudgummen, men också till dem båda. Med varm röst ger du brudparet råd och lyckönskningar inför deras framtida liv. Du tar inga omvägar utan uttrycker enkelt och koncist din kärlek till din dotter, din omtanke om din svärson och den glädje du känner en dag som denna.

Vissa delar återfinns även i talet Kära brudpar, alla drömmar är era att uppfylla, under kategorin Bröllop, till bruden – Mor talar till sin dotter.

149kr

Utdrag ur olika delar av talet:

Kära brudpar, ärade gäster, jag står här i dag som en stolt och lycklig far, min dotter har blivit fru. Även om det är dubbelt att som far släppa taget om sitt barn är det en sann glädje att få dela brudparets lycka.

[...]

NN (bruden) och NN (brudgummen; att se er i dag får mig att tänka på alla möjligheter som livet är fyllt av.

[...]

Håll hårt om varandra, men lär er också att ge varandra svängrum. Alla drömmar är inte gemensamma drömmar, men alla drömmar är era att uppfylla. Där kärleken finns, finns kraften att lyckas.

[...]

I dag blomstrar kärleken.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Kärleken är livets bästa”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
ALINGSÅS, 2017

Information om talskrivaren

 • Syster min, all lycka önskar jag dig

  Beskrivning av talet:

  Detta tal passar att hållas av dig som står nära din syster. Ni har haft en nära relation hela livet och delar varandras öden och utmaningar. Du inser att det också finns en tredje part i er relation, din systers nyblivne make, och du går nu officiellt och med ett leende ut med att du har kommit över din avundsjuka över att behöva dela med dig av din syster till någon annan. Du ser med stor glädje på hennes nyingångna äktenskap. Du talar om kärleken, hur den har gripit in i hennes liv och berikat henne. Här använder du händer som metafor för kärleken. Du avslutar med att önska brudparet lycka till.

  Du som håller det här talet vill säga någonting uppriktigt och genuint till din syster på hennes bröllopsdag.

  149kr
 • Grattis på födelsedagen, NN!

  Beskrivning av talet:

  Du är god vän med någon som är född i stjärntecknet Stenbocken och vill hålla ett tal på hans/hennes födelsedagsfest eller födelsedagsmiddag. Detta tal är lättsamt med fokus på den stora glädje som du känner över att ha en vän som NN. Att fira NN:s födelsedag, att få ställa honom/henne i fokus för en dag, är härligt!

  134kr
 • Vår lille pojke

  Du håller din lille pojke i dina armar och förundras över att man kan älska någon så högt. Du skulle vilja hitta uttryck för denna kärlek, men hur du än försöker hittar du inte rätt. Du vill att han ska veta att han alltid är älskad.

  Stämmer ovanstående tre påståenden in på dig, är detta ditt tal. I det här talet hyllas den lille pojken. Föräldrarnas kärlek till honom är ett genomgående tema. Han beskrivs som en gåva och en välsignelse. Det är ett ljust och härligt tal som beskriver hur han är älskad från sitt första andetag och livet ut. För att förmedla rätt känsla av kärlek och närhet har talet ett direkt tilltal till honom.

  Talet återfinns också, något modifierat, under kategorin Barndop – Allmänna doptal.

  139kr
 • Till min far

  Din far har gått bort. Du saknar honom mycket. Du känner dig vilsen men du känner också tacksamhet över den tid som har varit och för den man som din far var. Ni kanske inte alltid var vänner, ni kanske inte alltid förstod varandra, men han fanns ändå där för dig. Han hjälpte dig rätt. I dag navigerar du, trots din faders bortgång, genom livet med hans hjälp och i vissheten om hans kärlek. Du säger farväl men också på återseende. Hans kärlek når dig även genom döden.

  139kr
You've just added this product to the cart: