Först ut!

Du är ingen van talare men tvekar inte inför uppgiften och äran i att vara den förste att tala på din dotters bröllopsdag.
 Detta tal innehåller 454 ord och tar 3 minuter och 15 sekunder att framföra.
4 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Du är ingen van talare men tvekar inte inför uppgiften och äran i att vara den förste att tala på din dotters bröllopsdag. Du håller ett kort och kärnfullt tal där du säger att din dotter är omtänksam och varm, samtidigt som hon är målmedveten och kan ta för sig.

Målet för din dotters vilja har länge varit kvällens brudgum. Som brudens far välkomnar du officiellt brudgummen till familjen. Sedan vänder du dig till din dotter och framför att hon alltid är välkommen. Oavsett vad som händer står dörren till dig och hennes mor alltid öppen för henne. Efter denna allvarets stund vänder du dig till övriga bröllopsgäster med en uppmaning att skoja och spexa för allt vad de är värda en kväll som denna: din dotters stora dag. Du avslutar med en skål.

Ett liknande tal finns även under kategorin ”Bröllop, till bruden – Mor talar till sin dotter”, där med titeln Brudens mor övertar stolt uppdraget som förste talare – antar bröllopsgästerna hennes utmaning?.

149kr

Utdrag ur talets början och mitt:

Kära brudpar, ärade bröllopsgäster, i dag står jag här i egenskap av brudens far. Det första talet är av tradition mitt, och trots att jag inte är någon van talare, åtar jag mig stolt detta uppdrag. Det är en ära att få hålla det första talet till detta mycket vackra och lyckliga brudpar.

[...]

Länge har målet för min dotters vilja och längtan varit NN. Det syns kanske inte alltid utåt, men jag vågar lova att mer eller mindre allt som min dotter gör på ett eller annat sätt är sammankopplat med NN.

[...]

Kundomdöme

4 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Först ut!

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Gällstad, 2016

Information om talskrivaren

 • Med mobilen som vandringsstav

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet står inför dina kursare på avslutningsdagen. Du använder Dantes helvetesskildring för att teckna studietidens våndor. Traderarens vandringsstav är för er mobilen och du tillkännager, med glimten i ögat, att den varit livsviktig för er under de här åren. Utöver slit och prövningar betonar du naturligtvis hur roligt ni har haft, hur mycket ni bär med er härifrån och de livslånga vänskapsband ni har knutit. Du känner stolthet över att ha tagit examen och uppmanar dina kamrater att göra det samma.

  Talets inledande del:

  Dagens vandringsstav är en mobil. Vi går ingenstans utan den, och ska vi gå på bio eller möte eller yoga, eller för den delen in på biblioteket, blir vi påminda om att stänga av den. Håller vi inte den i handen så har vi den i fickan eller väskan. Allt fler av oss har också snäckor i öronen så att vi kan prata och gå samtidigt. Vi klarar oss inte utan våra mobiler. Därför tar jag med mobilen även på denna vandring.

  Idag är det inte bara ett skolår som är över för oss, utan möjligen samtliga skolår. Vi har tagit examen. Under de senaste tre åren har vi vandrat, inte bara genom olika helvetesnivåer, utan också uppför skärseldens berg och nu står vi förhoppningsvis inför himlen. Det har visat sig att vi har varit odödliga. Det gratulerar jag till.

  En utbildning som denna släpper inte ut alla. Idag släpper den ut oss.

  […]

  149kr
 • Kärleken, en röd tråd från generation till generation

  Detta tal kan hållas av en far- eller morförälder, kvinna eller man, men är här utformat utifrån att en farfar talar. Med några lätta justeringar går detta dock att ändra. Talaren ger traditionsenligt några goda råd att ha med sig på den äktenskapliga vägen samtidigt som han betonar kärlekens vikt för det mänskliga livet. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Talet utgår från en jämförelse av dagens samhälle med det samhälle som fanns då farföräldrarna gifte sig. Vissa olikheter konstateras, men talaren betonar att det som är av vikt är det som för generationerna samman: kärleken.

  149kr
 • På spaning efter den ungdom som flytt

  Det här talet passar dig som vill hålla ett avspänt, roligt och samtidigt tänkvärt tal till din pappa i samband med hans födelsedag. Talet är utformat för att hållas vid en fest eller middag där fler än bara familjen är närvarande.

  Din pappa är en man som med åren fått ett allt vidare midjemått, dels till följd av stor aptit på livets alla godsaker, dels därför att han inte gillar att motionera. NN vet vad han vill i livet och är inte rädd för att ta för sig. Men framför allt är din pappa en man som är generös med kärleken till sina nära och kära. Du retar honom gärna lite för hans ökande ålderskrämpor och för hans fysiska kondition, men poängterar att ni ikväll är här för att fira honom med de saker han själv främst står för: kärlek och glädje.

  Vid ett tillfälle sägs det att din pappa är född på femtiotalet. Är inte så fallet kan du ta bort den här meningen ur talet utan att det får någon inverkan på innehållet i övrigt. Det viktiga är att din pappa är en man som vet vad han vill.

  149kr
 • Mamma är evigt älskad

  Det här talet är för dig som känner att du vill hålla ett kärleksfullt begravningstal till din mor. Det är ett kortare tal för dig som känner att du inte orkar tala för länge, men ändå vill säga det väsentliga. Saknaden efter din mamma är oerhörd. Hon var din trygga punkt. Hon var den som, oavsett vad som hände, älskade dig och trodde på dig. Nu vill du ta avsked av henne genom att säga att din kärlek till henne ägde – och fortfarande äger – samma styrka. Kärleken till din mor är för alltid.

  124kr
You've just added this product to the cart: