Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Filter by Custom Post Type

Ett humoristiskt tal till bruden av en överbeskyddande far

Det här talet tar på ett humoristiskt sätt upp hur det är att vara en överbeskyddande far till en dotter som redan i tonåren började ge sig ut på egna äventyr med killar och kompisar.
 Detta tal innehåller 703 ord och tar 4 minuter och 52 sekunder att framföra.
4 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Det här talet tar på ett humoristiskt sätt upp hur det är att vara en överbeskyddande far till en dotter som redan i tonåren började ge sig ut på egna äventyr med killar och kompisar. Far och dotter har en bra relation och fadern har också kommit att bli mycket förtjust i sin svärson. I talet berättar han först med glimten i ögat hur mycket omtanke och oro han genom åren har känt för dottern, även sedan hon blev vuxen, men går sedan över till att konstatera att dottern inte kunde ha valt en brudgum bättre lämpad att stilla en fars oro. Svärsonen får på så vis på ett lättsamt sätt motta sin svärfars erkännande. Talet avslutas med att en skål utbringas för brudparet.

Artikelnr: 5033
149kr
Utdrag ur talets inledande del:

[...]

Nu är det ju så att du, NN, faktiskt har varit vuxen några år redan och gjort en hel del saker på egen hand. Redan i tonåren började det. Resor och kompisar och framför allt - en fars skräck - killar. Inte nog med att de hängde efter dig, du hängde efter dem också! Och pappa var naturligtvis hopplöst mossig och förstod ingenting; livet är ju till för att levas. Inte kunde väl du förstå att din stackars far var orolig, inte därför att han själv aldrig har varit ung, utan just för att han faktiskt har varit det och därmed av egen erfarenhet vet allt dumt som man kan hitta på då.

Nej, killar litade jag inte på. Visst mindes jag mycket väl den tiden då jag själv var en av dessa spolingar som hängde ute för att träffa tjejer,

[...]

Customer reviews

4 av 5 stjärnor
1 review
5 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

1 review for Ett humoristiskt tal till bruden av en överbeskyddande far

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Åsa, 2017

Information om talskrivaren

F118YFV8
Inga tal i varukorgen