Mamma, idag gifter du dig!

Mamma, idag gifter du dig!

Beskrivning av talet:Det här talet passar dig som känner att du vill ta tillfället i akt på din mammas bröllopsdag och berätta för henne hur glad du är för hennes skull, att du älskar henne och önskar henne det allra bästa som livet har att erbjuda.
 Detta tal innehåller 436 ord och tar 2 minuter och 41 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Det här talet passar dig som känner att du vill ta tillfället i akt på din mammas bröllopsdag och berätta för henne hur glad du är för hennes skull, att du älskar henne och önskar henne det allra bästa som livet har att erbjuda. Det är ett känslofyllt och uppriktigt tal. Du talar om kärlekens förlösande kraft. Du talar om din närhet till din mamma och hur hon alltid har funnits där för dig. Hon är din närmaste och det är med stolthet du ser henne gifta sig. Du talar om hur stark en mogen kvinnas kärlek är. Detta är de starka känslornas tal, precis som det ska vara på ett bröllop!

134kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Att duka till fest för sin mor och hennes lycka är stort. Du har burit mig, vaggat mig, omhuldat mig. Du har bannat, fostrat och väglett. Du har gett mig god jord, näring och utrymme.

[...]

Du står stadigt i kärleken och det använder du för att nå ut till andra. Ditt beskydd är större än någonsin. Du är moder. Du är kvinna. Du är vän. Jag tror inte att jag säger det tillräckligt ofta, så jag säger det nu: mamma, tack för att du är du.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Mamma, idag gifter du dig!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Djursholm, 2015

Information om talskrivaren

 • Det där gjorde ni bra!

  I det här talet framhåller du elevernas och skolans personals insatser under det gångna läsåret. För att visa din uppskattning använder du frasen ”Det där gjorde ni bra” i lite olika varianter. Skolavslutningen sätter punkt för ett läsår och öppnar för ett härligt sommarlov. Du önskar eleverna just ett långt och härligt lov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Gymnasiet.

  149kr
 • Skolavslutning, en högtidsdag att minnas

  Beskrivning av talet:

  Rektorn talar till sina elever om glädjen att fira skolavslutning och hur skolavslutningarna finns med i minne och känsloliv livet ut. Det hela börjar som lite av en nostalgitripp, där rektorn målar upp barndomens skolavslutning i ett härligt skimmer. Han/hon talar sedan om året som har varit, tackar elever och lärare för deras insatser och berömmer deras prestationer.

  Talet är varmt och hjärtligt. Det framhåller varje individ som betydelsefull, och värnar om samhörighet och en god självbild. Rektorn har också glimten i ögat när han/hon beskriver nidbilden av den pratglade rektorn och håller därmed kvar eleverna lite extra innan sommarlovet tar vid!

  149kr
 • “Din sjuttiofemte födelsedag.”, “Din födelsedag är en dag av glädje.” samt “Det lilla och enkla – det stora och storslagna.”

  Nedan finner du utdrag ur, och information om, två födelsedagstal och ett tacktal från jubilaren själv.

  Tal 1: Din sjuttiofemte födelsedag. Taltid: 2 min. 35 sek.

  Det här talet passar dig som vill blanda humor med allvar. Du vill hålla ett glatt och uppsluppet tal där du tar tillfället i akt att framhäva jubilarens stora betydelse i ditt eget och övriga gästers liv. Talet framförs vid ett större eller mindre firande av en sjuttiofemårings födelsedag.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – 75 år.

  278kr
 • Kärleken, en röd tråd från generation till generation

  Detta tal kan hållas av en far- eller morförälder, kvinna eller man, men är här utformat utifrån att en farfar talar. Med några lätta justeringar går detta dock att ändra. Talaren ger traditionsenligt några goda råd att ha med sig på den äktenskapliga vägen samtidigt som han betonar kärlekens vikt för det mänskliga livet. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Talet utgår från en jämförelse av dagens samhälle med det samhälle som fanns då farföräldrarna gifte sig. Vissa olikheter konstateras, men talaren betonar att det som är av vikt är det som för generationerna samman: kärleken.

  149kr
You've just added this product to the cart: