Hundra krogragg kan inte uppväga närvaron av en fru

Hundra krogragg kan inte uppväga närvaron av en fru

Detta är ett humoristiskt och tänkvärt tal där fördelarna för en man med att vara gift framhålls.
 Detta tal innehåller 306 ord och tar 2 minuter och 7 sekunder att framföra.

Detta är ett humoristiskt och tänkvärt tal där fördelarna för en man med att vara gift framhålls. Livet som ungkarl har rykte om sig att innebära frihet, men vad är denna frihet värd jämfört med gemenskapen i ett äktenskap? Du som talar är lämpligen en manlig vän eller släkting till brudgummen. Som avslutning utlyser du en skål för brudgummen och hans nyblivna maka.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Till brudgummen.

149kr

Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Varje mogen familjefar vet nämligen med sig att det i praktiken är både roligt och givande att ha en fru som man kan dela livets sorger och glädjeämnen med och ungar som tycker att pappa är toppen. Snacka om egosmekning!

Hundra krogragg kan inte uppväga närvaron av en fru som verkligen älskar en.

[...]

Därför tänker jag inte beklaga dig idag, kära NN,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Hundra krogragg kan inte uppväga närvaron av en fru”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Tillsammans har vi gjort det här läsåret till ett läsår att minnas med glädje!

  Det här talet hålls lämpligen av en rektor/lärare på en skola där det gångna läsåret har fungerat bra och rymt många positiva händelser. Stämningen på skolan är på det hela taget god eller har under året förbättrats. Därför vill talaren nu tacka alla, både personal och elever, för deras insatser. Budskapet är att alla har bidragit till att det gångna läsåret blev bra, även om det är omöjligt att urskilja vem som gjort vad. Talet är utformat så att det ska kunna förstås och tas emot av både barn och vuxna, vilket gör att tonen är ganska neutral.

  139kr
 • Bär med er det goda

  Det här seriösa och tänkvärda talet är skrivet för att hållas av en lärare eller rektor på en studentavslutning eller skolavslutning för niondeklassare. Inledningsvis nämns de känslor av både vemod och glädje som skolans personal känner då en ny kull elever försvinner från skolan. Talaren övergår sedan till att tala om skolan som en viktig grund i livet. Budskapet är att eleverna har många stora uppgifter framför sig och att det därför är viktigt att bära med sig de erfarenheter som skoltiden gett. Avslutningsvis önskas eleverna lycka till och ett härligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

  139kr
 • Bruden väljer en make – och en tärna!

  Det här humoristiska talet från tärnan till bruden framför tesen att det är kvinnorna som väljer här i världen – åtminstone när det kommer till kärlek och äktenskap … I större delen av talet riktar sig tärnan direkt till bruden, men brudgummen får också uppmärksamhet genom beröm riktat till bruden för hennes utmärkta val av make. Talet avslutas traditionsenligt med att en skål utlyses för brudparet.

  159kr
 • Min lilla flicka har blivit stor

  Det här talet passar dig som är far/mor till bruden och vill hålla ett tal som verkligen får din dotter att förstå hur mycket du älskar henne. Vanligtvis betraktar du dig som en lugn och sansad människa, men då din dotter gifter sig är det många känslor, tankar och minnen som kommer upp till ytan. Glädje, vemod, förväntan och oro blandar sig med varandra. Du blir kort sagt rörd. Allt detta vill du gärna ge uttryck för och du vill även passa på att på ett naturligt sätt framföra att också brudgummen har en plats i ditt hjärta.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Far/mor talar till brudparet.

  139kr
You've just added this product to the cart: