Brudgummens förtroendevalda håller ett humoristiskt tal

Brudgummens förtroendevalda håller ett humoristiskt tal

Som brudgummens marskalk vill du hålla ett skojfriskt tal som samtidigt bär fram budskapet att du är glad över att få finnas i brudparets närhet.
 Detta tal innehåller 492 ord och tar 3 minuter och 15 sekunder att framföra.

Som brudgummens marskalk vill du hålla ett skojfriskt tal som samtidigt bär fram budskapet att du är glad över att få finnas i brudparets närhet. Du betraktar dig som makarnas nära vän och vill att de ska veta att du finns med dem i alla väder.

Som marskalk ingår du i brudföljet. Du finns i makarnas ständiga närhet men ingen tittar egentligen på dig. Du står i brudparets skugga men du gör det med den äran. Du föredrar dock att kalla dig för brudparets ”bästman”, det vill säga, du säger att du är den bästes närmaste man. Brudgummen är en bra kille och du vill önska honom och hans nyblivna fru all lycka och välgång i deras liv tillsammans.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets början, mitt och slut:

NN var namnet. Jag är brudgummens förtroendevalda. Det är jag som med glädje låter brudparets skugga falla över mig. En kort stund i rampljuset kom när jag räckte över ringen, men fram till dess och allt sedan dess har det varit mörker.

[...]

Att vara bestman med "ä" innebär att vara den bästes närmaste man. Brudgummen och jag har känt varandra länge och jag har egentligen aldrig träffat någon bättre man.

[...]

Att vara bestman med "ä" är att erbjuda sina tjänster i alla väder. Dessa tjänster har mitt ärade brudpar. Jag är alltid er vän.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Brudgummens förtroendevalda håller ett humoristiskt tal”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Norrköping, 2016

Information om talskrivaren

 • Att älska är livets största gåva

  Du som håller det här talet vill tala till din dotter på hennes bröllopsdag men för att verkligen visa henne att du respekterar hennes äktenskap talar du till största delen till brudparet som en enhet. Talet är, som sig bör vid bröllopstal, en tribut till kärleken – en jordnära och glädjefylld hyllning. Din dotters bröllopsdag är en stor dag för dig, en glädjens dag men också den dag du på allvar tvingas inse att din dotter är vuxen. Du vet att hon är väl rustad för ett eget familjeliv men vill betona att du alltid kommer att finnas där för henne. Också i din dotters nyblivne make har du funnit en vän, något du är både tacksam och mycket glad för. Ett tal fyllt av glädje, respekt och kärlek.

  149kr
 • Ett sommarlov på bilddagboken.se

  Beskrivning av talet:

  I det här talet knyter du an till elevernas vardag och utgår från något som de flesta av dem är väl insatta i, nämligen bilddagboken.se. Du spekulerar i hur ett sommarlov kan se ut på bilddagboken, du talar om hur terminen har sett ut och du tackar eleverna för deras insats. Du önskar dina elever ett härligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Gymnasiet.

  139kr
 • “Förändring, framtidstro och förverkligande!”, “Chefen önskar glad påsk under lågkonjunktur” samt “Tack för er insats!”

  Tal 1: Förändring, framtidstro och förverkligande! Taltid: 2 min. 25 sek.

  Du som håller det här talet är företagsledaren som tror på positivt tänkande. I talet betonar du tankeförmågans makt att förändra tillvaron. Du spänner bågen framåt och talar om hur varje individ gör skillnad i företagets arbete. Du talar om att företaget står för goda kunskaper, engagemang, ärlighet, lojalitet och så vidare, samt att ni i företagsledningen är glada över att ha de medarbetare som ni har. Du tackar för ett gott resultat och ett bra år samtidigt som du manar till att ständigt söka nya utmaningar, samt nå högre höjder. Nyckelorden är: förändring, framtidstro, förverkligande.

  Talet återfinns även under kategorin Bolags- och personaltal – Personalfest. Inledningen:

  ”Plötsligt händer det!” – vi känner igen meningen som en reklamslogan från tv och kanske avfärdar vi den därför. Men tänker man närmare på saken är just den meningen inte så dum: ”Plötsligt händer det!”. Jag förespråkar såklart realism, men varje framgångsrikt företag måste ha framtidstro. Det till synes omöjliga kan hända. Dåliga lägen kan vändas till lyckosamma. Detta kräver naturligtvis hårt arbete, men det går.

  […]

  *****

  Tal 2: Chefen önskar glad påsk under lågkonjunktur. Taltid: 1 min. 30 sek.

  Det råder lågkonjunktur. Ert företag har tvingats göra nedskärningar och söka förbättringsåtgärder. Nu vill du som chef ge dina medarbetare en positiv bild knuten till påsken.

  Sedan urminnes tider har ägget varit symbolen för liv. Under ett kalt skal döljer sig någonting nytt, och så är det även med de åtgärder som ert företag har genomfört. På sikt kommer de att leda till nya framgångar. Med detta sagt önskar du dina medarbetare glad påsk.

  Talet återfinns även under kategorierna Bolag: Chefen talar – Chefen önskar Glad Påsk! samt E-postat tal – Chefen önskar Glad Påsk.

  233kr
 • Inte omogen eller övermogen, utan alldeles lagom!

  Det finns de som talar för länge och de som talar för kort, men det här talet är alldeles lagom långt. Det laborerar med orden omogen, mogen och övermogen, där du givetvis konstaterar att mogen är alldeles lagom. Det krävs också en del av en människa att uppnå detta stadium av mogenhet, vilket gör brudgum och brud till mycket troliga kandidater för ett lyckligt liv framöver. Du är tacksam över att få uppleva deras bröllopsdag och avslutar ditt tal till dem med en skål.

  139kr
You've just added this product to the cart: