Bestman håller ett klassiskt och mycket uppskattande tal till brudparet

Bestman håller ett klassiskt och mycket uppskattande tal till brudparet

I det här traditionella och mycket uppskattande talet beskriver talaren det förtroende och den heder det innebär att ha blivit utvald till att vara brudparets bestman.
 Detta tal innehåller 352 ord och tar 2 minuter och 26 sekunder att framföra.

I det här traditionella och mycket uppskattande talet beskriver talaren det förtroende och den heder det innebär att ha blivit utvald till att vara brudparets bestman. Att gifta sig innebär många olika slags känslor – glädje, lycka, anspänning och högtidlighet – och som bestman får man vara med och dela dem alla, som en hjälpreda och ett stöd. Detta är något som talaren nu tar fasta på. Han låter också makarna förstå hur mycket de och deras vänskap betyder för honom. Deras kärlek och lycka berör honom, som känner dem, på ett alldeles särskilt sätt. Avslutningsvis framför han sina hjärtliga lyckönskningar till de nygifta och tackar dem för att han fått vara med och dela deras stora dag.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Det var med stolthet och glädje – och utan minsta tvekan – som jag tackade ja till uppgiften som bestman på ert bröllop.

[...]

Er lycka berör mig som all sann lycka berör oss människor,

[...]

Precis som ni som vänner lyser upp mitt liv så kommer ni också att lysa upp varandras, med er humor och er förmåga att göra det bästa av alla situationer.

[...]

Skål för er och för ert äktenskap. Skål för brudparet.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Bestman håller ett klassiskt och mycket uppskattande tal till brudparet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Jönköping, 2017

Information om talskrivaren

 • Det anstår inte mig att ge råd

  Det här är talet till makar som har levt tillsammans i många år då de gifter sig. Talaren, som kan vara en bekant, släkting, vän eller familjemedlem, påpekar att bröllopet är en början för många brudpar. Men för dessa makar är det annorlunda! Deras relation är redan helt etablerad. Därför vet de vad de ger sig in på och de vet vad de lovar varandra. Ringarna som de har utbytt/ringen som mannen har givit kvinnan/som den ena parten har givit den andra beroende på hur det nu har gått till) är ett synligt tecken på en trohet som redan finns. Icke desto mindre markerar äktenskapet en ny fas, just tack vare att detta synliga tecken nu finns. Av den anledningen råder talaren makarna att aldrig glömma vad de har givit varandra: detta som nu är synligt i ringarna/ringen.

  Förutsättningen för att det här talet skall kunna hållas är alltså att det förekommer minst en ring och att personerna har varit tillsammans länge. Talet är könsneutralt och kan hållas även i samband med en samkönad vigsel.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudpar som har barn.

  179kr
 • Låt oss fylla dessa rum

  Det här seriösa och relativt korta talet passar vid invigningen av nybyggda lokaler, vare sig dessa ska användas som arbetsplats eller för föreningsliv, affärsverksamhet eller något annat. Talaren tar fasta på att lokaler bara är döda ting utan de människor som verkar i dem, talar om dem och minns dem. Samtidigt innebär en ny lokal så många inneboende möjligheter att ta vara på, om det bara finns någon som kan se dem. Därför uppmanar du åhörarna att fylla dessa lokaler/denna lokal med liv. Avslutningsvis utbringar du en skål för de nya lokalerna/den nya lokalen, för allt som ska komma att förverkligas i dem/den och för de människor som ska låta det ske.

  Talet återfinns även under kategorin Invigning – Taklagsfest/Invigningar.

  139kr
 • Det finns inget bättre sätt att invänta det nya året

  Detta är ett kort välkomsttal tänkt att hållas av värden/värdinnan vid en nyårsmiddag i värdens/värdinnans hem. Gästerna är goda vänner och bekanta och tonen i talet är lättsam och ganska informell. Talet börjar med att värden/värdinnan hälsar alla välkomna och påpekar att det knappast kan finnas ett bättre sätt att fira det nya året än att göra det i goda vänners lag. Han/hon övergår sedan till att uttrycka sin förhoppning om en trevlig kväll och därmed ett trevligt avslut på det gångna året som hon/han i slutet av talet även utlyser en skål för.

  119kr
 • Ett kärt besvär

  Du är tärna på din bästa väninnas/en av dina bästa väninnors bröllop och vill hålla ett tal som är både enkelt, lättsamt och varmt. Tiden innan bröllopet har varit full av förberedelser, nervositet och saker som ska ordnas, men även av glädje, förväntan och fördjupad gemenskap mellan dig och din väninna. Allt har till slut också mynnat ut i en fin vigsel och en lyckad bröllopsfest. Detta vill du i ditt tal till bruden ta fasta på. Dessutom vill du tacka för att just du har blivit utvald till det hedersuppdrag som det innebär att vara tärna samt ge brudparet en eloge för att de är sådana sympatiska personer. Du avslutar naturligtvis med att utlysa en skål för makarna och för deras kärlek, som du verkligen tror starkt på.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Tärnan talar.

  134kr
You've just added this product to the cart: