Idag tar vi farväl av NN

Idag tar vi farväl av NN

Att ta farväl av en ung människa som dessutom lämnar småbarn efter sig är något av det svåraste som en människa kan göra.
 Detta tal innehåller 592 ord och tar 3 minuter och 56 sekunder att framföra.

Att ta farväl av en ung människa som dessutom lämnar småbarn efter sig är något av det svåraste som en människa kan göra. Det här talet framhäver NN som en godhjärtad människa vars liv tog slut alltför fort. Det är svårt att acceptera döden, speciellt när den drabbar en ung människa som har så mycket kvar att uppleva – talet berör detta men framhäver även att de barn som NN lämnar bakom sig är en ynnest att få ha kvar. NN är inte fullkomligt förlorad, han/hon finns i barnen och i era minnen.

149kr

Utdrag ur talet:

Idag tar vi farväl av NN. Ni, liksom jag, står förmodligen förstummade inför det faktum att NN har ryckts ut ur våra liv. Att en småbarnsförälder dör är svårt att förstå. Ännu svårare är det att acceptera att hans/hennes barn ska växa upp och sakna en förälder.

[...]

Vi faller för att en dag resa oss igen. Det måste bli så. NN var vår vän. NN var förälder. Han/hon skulle ha velat att vi uppbådade all vår styrka och kämpade vidare. Barnen ska växa upp och vi som stod NN nära har ynnesten att få se dem göra det. Vi är lyckligt lottade som har en del av honom/henne kvar här, att vårda, att fostra, att glädjas över, att älska.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Idag tar vi farväl av NN”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Mamma är evigt älskad

  Det här talet är för dig som känner att du vill hålla ett kärleksfullt begravningstal till din mor. Det är ett kortare tal för dig som känner att du inte orkar tala för länge, men ändå vill säga det väsentliga. Saknaden efter din mamma är oerhörd. Hon var din trygga punkt. Hon var den som, oavsett vad som hände, älskade dig och trodde på dig. Nu vill du ta avsked av henne genom att säga att din kärlek till henne ägde – och fortfarande äger – samma styrka. Kärleken till din mor är för alltid.

  124kr
 • Ni, mina vänner, bär mig

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet har just gått igenom en tyngre period i livet där dina vänner har stöttat dig på alla tänkbara sätt. Du har själv anordnat den fest som ni befinner er på, och du betraktar samtliga inbjudna gäster som dina vänner.

  Talet går ut på att du har samlat ihop fem föremål i en påse eller låda, nämligen en hammare, en mugg, en godispåse och en biobiljett. Genom att hålla upp dessa symboliska föremål och berätta kort om dem hyllar du dina vänner och den vänskap som ni delar. Talet är lättsamt och humoristiskt men visar på uppriktiga känslor av tacksamhet och kärlek från din sida. Du avslutar talet med att hälsa vännerna välkomna.

  Talet återfinns även under kategorin Gästerna hälsas välkomna, där med namnet Välkomna hit, mina vänner.

  139kr
 • Bröllop i Skåne

  Beskrivning av talet:

  Det här talet är tänkt för ett bröllop som hålls i Skåne. Den som håller talet är själv skåning och drar gärna paralleller från det skånska landskapet till kärleken och äktenskapet. På det här sättet håller du ett originellt bröllopstal som ändå har alla önskvärda ingredienser. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  139kr
 • En fantastisk kvinna firar födelsedag

  Det här talet hålls av vän, make eller på annat sätt anhörig till en kvinna som firar födelsedag. Bäst fungerar talet om det hålls på ett kalas, men det viktiga är att du som håller talet vill fokusera på att livet handlar om kvalitet och inte kvantitet. Det är ett lättsamt tal med ett underliggande budskap att ta vara på den tid som ges. Kärleksfullt och vänskapligt visar du din uppskattning för NN och framför ett stort grattis på hennes födelsedag.

  Talet återfinns även i en speciellt utformad tappning för mannen under kategorin Födelsedagar – Allmänna tal. Titeln är då En härlig man firar födelsedag.

  139kr
You've just added this product to the cart: