Taltips.se logotyp
Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll

Idag tar vi farväl av NN

Att ta farväl av en ung människa som dessutom lämnar småbarn efter sig är något av det svåraste som en människa kan göra.
 Detta tal innehåller 592 ord och tar 3 minuter och 56 sekunder att framföra.

Att ta farväl av en ung människa som dessutom lämnar småbarn efter sig är något av det svåraste som en människa kan göra. Det här talet framhäver NN som en godhjärtad människa vars liv tog slut alltför fort. Det är svårt att acceptera döden, speciellt när den drabbar en ung människa som har så mycket kvar att uppleva – talet berör detta men framhäver även att de barn som NN lämnar bakom sig är en ynnest att få ha kvar. NN är inte fullkomligt förlorad, han/hon finns i barnen och i era minnen.

Artikelnr: 4353
149kr
Utdrag ur talet:

Idag tar vi farväl av NN. Ni, liksom jag, står förmodligen förstummade inför det faktum att NN har ryckts ut ur våra liv. Att en småbarnsförälder dör är svårt att förstå. Ännu svårare är det att acceptera att hans/hennes barn ska växa upp och sakna en förälder.

[...]

Vi faller för att en dag resa oss igen. Det måste bli så. NN var vår vän. NN var förälder. Han/hon skulle ha velat att vi uppbådade all vår styrka och kämpade vidare. Barnen ska växa upp och vi som stod NN nära har ynnesten att få se dem göra det. Vi är lyckligt lottade som har en del av honom/henne kvar här, att vårda, att fostra, att glädjas över, att älska.

[...]

Customer reviews

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Idag tar vi farväl av NN”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

Inga tal i varukorgen