Farväl morfar/farfar, min mentor och nära vän

Farväl morfar/farfar, min mentor och nära vän

Talet passar dig som är man och vill hålla ett tal till din morfar/farfar på hans begravning.
 Detta tal innehåller 489 ord och tar 4 minuter och 2 sekunder att framföra.

Talet passar dig som är man och vill hålla ett tal till din morfar/farfar på hans begravning. Din morfar/farfar var en stor man både kroppsligt och till det inre. Han lärde dig mycket om fysiskt arbete och var en man du beundrade; som barn var du med och lärde av honom. Morfar/farfar var en man som fanns med dig under hela ditt liv och som lämnar ett stort tomrum efter sig.

139kr

Utdrag ur talets senare del:

[...]

Att förlora en glädjekälla gör att livet för stunden känns mörkt.

Morfar/farfar var inte den som gav upp. Han kämpade och stod i, och tvingades han någon gång till reträtt hade han snart tänkt ut en ny lösning och stod redo att ta sig an problemet på nytt. Också jag kämpar vidare. Jag kommer att sakna honom mer än vad jag har ord för att beskriva. Samtidigt finns han alltid hos mig. Tack vare att vi stod varandra så nära kan jag alltid plocka fram honom. Han finns i allt fysiskt arbete jag gör och i mina tankar.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Farväl morfar/farfar, min mentor och nära vän”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Mamma skickar inspirationstal till sin tonårsdotter

  Som mamma älskar du din dotter och önskar henne det allra bästa, men du känner att hon också måste se sitt eget värde. Du vill ge henne alla medel för att klara sig i tillvaron, och en del av detta är att uppmuntra henne att vara nöjd med sig själv, med vad hon gör och vem hon är. Detta är dock inget förmaningarnas tal, utan ett varmt och vänligt tal som du skickar till din dotter i glädje över att hon finns i ditt liv.

  119kr
 • Födelsedagslistan

  Beskrivning av talet:

  Du har en vän eller släkting som har kommit till den punkt i livet där han/hon inte längre tycker att det är intressant att räkna sina födelsedagar. Jubilaren betyder mycket för dig, ni har en god relation med många fina minnen tillsammans. Du skulle vilja ge NN något alldeles särskilt för att visa honom/henne din uppskattning. NN har dock redan alla saker som han/hon behöver. Därför vill du i stället ge honom/henne en upplevelse. I talet uppmanar du NN att göra en lista på saker som han/hon skulle vilja göra. Du tillkännager sedan att du kommer att stå för omkostnaderna för en av dessa upplevelser, så att ni kan göra denna tillsammans. På detta sätt ger du NN någonting minnesvärt på hans/hennes födelsedag.

  159kr
 • Min syster är värd jubel och sång!

  Det här talet passar dig som står din syster nära. Det är ett tal som med humor och glädje talar om att fira födelsedag men också om systerskap. Du och din syster ska helst ha en jargong där det finns utrymme för skämt, men också där ni kan ta emot varandras kärlek och uppskattning. Talet har ett talspråkligt och direkt uttryck. Att fira din systers födelsedag är något av det roligaste som du vet. Hon är din närmaste vän. För varje år blir hon tyngre, men inte framförallt till det yttre utan till vishet och erfarenheter. Talet avslutas med ett fyrfaldigt leve för henne.

  129kr
 • Kärleken gör dig som ny

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet har levt ett slags ungkarlsliv tillsammans med brudgummen. Ni har känt varandra länge och ni är vana vid att adressera varandra med humor och uppriktighet men också med ömhet. Här läggs inga fingrar emellan. Talet är ”grabbigt” men har också ett djup.

  Talet är en berättelse om ert ungkarlsliv i städade termer. Det handlar om sökandet efter den rätta, om att pröva sig fram och ha roligt på vägen. Det handlar om hur en insikt att livet kanske ska vara mer sakta växer fram, och hur din vän till sist hittar rätt i tillvaron. Från att ha varit en sökare som var kvar längst på festerna är din vän nu den som kanske går hem först, men som är lycklig. Du unnar honom detta och unnar honom också all lycka i framtiden. Du betonar att även hans nyblivna fru numera är din vän, och att du en dag som denna är både stolt och glad.

  149kr
You've just added this product to the cart: