Även en frånvarande far är en far

Även en frånvarande far är en far

Det här begravningstalet är skrivet för att hållas av en son/dotter till en frånvarande far.
 Detta tal innehåller 400 ord och tar 2 minuter och 46 sekunder att framföra.

Det här begravningstalet är skrivet för att hållas av en son/dotter till en frånvarande far. Talaren har aldrig fått tillfälle att lära känna sin far närmare, men han/hon vill nu ändå säga några ord på dennes begravning, utan vare sig bitterhet eller förskönanden av det som varit. Temat i talet är att också en frånvarande far är en far. Inom sig bär talaren med sig minnen av fadern och han/hon har likheter med honom som han/hon vet eller inte vet om. Avslutningsvis tar talaren farväl av fadern och konstaterar att utan honom skulle han/hon aldrig ha funnits.

159kr

Utdrag ur talet:

[...]

Trots att NN var min far kan jag inte påstå att jag egentligen kände honom.

[...]

Det finns många orsaker till att en förälder inte deltar i sina barns liv. Idag är inte dagen att reda ut exakt vilka orsakerna var just i vårt fall.

[...]

Jag har minnen av min far. Kanske inte så många som jag hade önskat, men de jag har kommer jag att bevara i mitt hjärta.

[...]

Jag bär med mig honom inom mig.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Även en frånvarande far är en far”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Hässleholm, 2016

Information om talskrivaren

 • Att nå målet

  Detta tal riktar sig till en ambitiös och flitig ung man/kvinna som just har tagit studenten. Du som talar kan vara vem som helst som känner honom/henne och vill hedra och gratulera. Du talar om vad studentexamen innebär som både ett mål som just har uppnåtts och som ett avstamp ut i vuxenlivet. Nu återstår att beträda den väg som är livserfarenhetens och självkännedomens.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenttal.

  139kr
 • Sommaren är lika för alla

  Det här uppmuntrande och seriösa talet är skrivet för att hållas av en rektor/lärare på en grundskola inför en vårterminsavslutning. Temat är att sommaren med sin sol, värme och grönska finns att njuta av för oss alla, oavsett hur vi har det i övrigt. Att gå på sommarlov kan för olika elever innebära olika saker. En del ska åka på semester, andra ska vara hemma. Vissa har föräldrar som arbetar mycket medan andra mammor och pappor kan vara lediga och umgås med familjen. Några elever kanske oroar sig inför sommarlovet, av olika skäl. Detta vet du som lärare/rektor och därför tar du fasta på den positiva upplevelse som faktiskt väntar var och en av eleverna; den som har med årstidens skönhet och överflöd att göra. Avslutningsvis önskar du alla en underbar sommar och ett glatt återseende till hösten.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Allmänna avslutningstal.

  139kr
 • Inför påsklovet – lärare/rektor talar till eleverna

  Det här talet hålls lämpligen av en lärare/rektor vid en högstadie- eller gymnasieskola inför påsklovets start. Talaren börjar med att konstatera att man nu befinner sig mitt inne i vårterminen med allt vad det innebär av läxor, lektioner och redovisningar. Han/hon övergår sedan till att tala om vardagens betydelse för arbetet och lärandet. Budskapet är att vardagen är något nyttigt och nödvändigt för oss människor. I slutet av talet påminner talaren emellertid alla om att också loven är viktiga. Påsklovet är ett tillfälle att stanna upp och samla krafter inför den återstående delen av vårterminen. Allra sist önskar han/hon alla ett underbart lov och en riktigt glad påsk.

  Talet passar även att hållas inför en komvuxklass eller vid annan typ av skola med äldre elever.

  129kr
 • Ett högtidligt men enkelt tal med mycket värme

  Det här talet passar dig som inte är en alltför van talare men som ändå vill hedra din dotter och hennes nyblivne make med ett högtidligt tal som dessutom inleder dagens/kvällens festligheter. I talets inledning vänder du dig direkt till din dotter. Du påpekar att du i och för sig inte är någon van talare men att du, då du ser henne, kan släppa all nervositet och istället känna den stolthet och glädje som är förknippad med hennes bröllop. Vidare talar du till brudgummen. Du välkomnar honom i familjen och berättar om hur nöjd du är med att ha fått en så bra svärson. Dessutom påminner du honom om vilken skatt din dotter är. Slutligen framför du dina lyckönskningar till brudparet och utlyser festens/kvällens första skål – för brudparet, givetvis.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudens far talar.

  139kr
You've just added this product to the cart: