“Sextiofem – en härlig födelsedag i mogen ålder!”, “På spaning efter den ungdom som flytt.” samt “En hyllning till svärfar”

“Sextiofem – en härlig födelsedag i mogen ålder!”, “På spaning efter den ungdom som flytt.” samt “En hyllning till svärfar”

Nedan finner du information om, och utdrag ur, tre tal till manlig jubilar.
 Detta tal innehåller 1236 ord och tar 8 minuter och 35 sekunder att framföra.

Nedan finner du information om, och utdrag ur, tre tal till manlig jubilar.

Tal 1: Sextiofem – en härlig födelsedag i mogen ålder! Taltid: 2 min. 25 sek.

Talet passar allra bäst till en person som ännu inte har gått i pension, men som ämnar göra det i anslutning till sin sextiofemårsdag. Talet kan dock hållas även för en sextiofemåring som har varit ledig några månader. Möjligen kan det då krävas några justeringar av köparen. Att sextiofem år är pensionsålder är en röd tråd i talet utan att vara ett dominant inslag; i stället fokuserar talaren på glädjen att få fira NN. Tonen är positiv med inslag av framåtanda och tacksamhet.

Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – 65 år.

288kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess mitt:

[...]

NN, i dag passerar du ytterligare ett streck. Den här gången är det direkt påtagligt i form av att du har uppnått pensionsåldern. Det kan inte längre döljas, du är en mogen människa. Härligt! Nu väntar en morgondag av förnyelse. Nu väntar en tid som är din. Detta är du väl värd. Inte för att du är gammal, det är du egentligen inte, utan för att du är du.

[...]

*****

Tal 2: "På spaning efter den ungdom som flytt." Taltid: 4 min. 36 sek.

Det här talet passar dig som vill hålla ett avspänt, roligt och samtidigt tänkvärt tal till din pappa i samband med hans födelsedag. Talet är utformat för att hållas vid en fest eller middag där fler än bara familjen är närvarande.

Din pappa är en man som med åren fått ett allt vidare midjemått, dels till följd av stor aptit på livets alla godsaker, dels därför att han inte gillar att motionera. NN vet vad han vill i livet och är inte rädd för att ta för sig. Men framför allt är din pappa en man som är generös med kärleken till sina nära och kära. Du retar honom gärna lite för hans ökande ålderskrämpor och för hans fysiska kondition, men poängterar att ni ikväll är här för att fira honom med de saker han själv främst står för: kärlek och glädje.

Vid ett tillfälle sägs det att din pappa är född på femtiotalet. Är inte så fallet kan du ta bort den här meningen ur talet utan att det får någon inverkan på innehållet i övrigt. Det viktiga är att din pappa är en man som vet vad han vill.

Talet återfinns även under kategorin "Födelsedagar - Till pappa". Inledningen:

Det händer inte alltför sällan att medelålders män lägger sig an med vad som med ett skönmålande begrepp brukar kallas för "pondus". I pappas fall kom denna ”pondus” tämligen tidigt och har sedan tilltagit i omfång. ”Pondus” av det här slaget är alltså något som sägs komma med åldern. Krångligt är, och detta vet ni som känner pappa, att han inte alls erkänner sig gammal. Pondus har han, men gammal är han minsann inte. Jag har alltid haft lite svårt att få detta att gå ihop, men lika lite som jag är beredd att fråga en dam om hennes ålder är jag beredd att ifrågasätta pappas resonemang angående att äta kakan och att ha den kvar.

För kakor, det gillar pappa. Inte bara kakor för den delen, pappa gillar all mat och alla godsaker.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): "En hyllning till svärfar". Taltid: 1 min. 31 sek.

Med det här talet håller du ett varmt och glädjefyllt tal till din svärfar på hans födelsedag. Du känner dig välkommen i din älskades familj och har din svärfar att tacka för detta. Han är en vänlig, klok och omtänksam man; en man som du gärna riktar din hyllning till på födelsedagen. Du avslutar med ett fyrfaldigt leve för din svärfar.

Talet återfinns även under kategorin "Födelsedagar - Till svärfar". $Utdrag ur dess olika delar:

[...]

NN är en person som jag ser upp till.

[...]

Ikväll har vi alla möjlighet att umgås med denna härliga skapelse. Han sitter här till bords med oss.

[...]

Vi är här för att hylla en vän, en pappa, en svärfar.

[...]

Han leve: Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Sextiofem – en härlig födelsedag i mogen ålder!”, “På spaning efter den ungdom som flytt.” samt “En hyllning till svärfar””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Ovan talare men stolt far ger sin syn på kärleken

  Som stolt far ställer du dig upp för att hålla det första talet på din dotters bröllopsdag. Du är ingen van talare och vill hålla ett kärnfullt tal som har kärleken i fokus. Du vänder dig till brudparet och talar om kärleken som en dröm, plåga och revolution. Talet är fullt av glädje. Det håller en enkel ton men blir för den sakens skull inte anspråkslös.

  Talet återfinns även under kategorin ”Bröllop, till brudparet – Allmänna tal”, då med en framtoning som gör att vem som helst kan hålla det. Detta tal är däremot skrivet för just brudens far.

  149kr
 • “En fantastisk kvinna firar födelsedag.”, “Det är en glädjens dag!” samt “Till min mamma.”

  Tal 1: En fantastisk kvinna firar födelsedag. Taltid: 2 min. 27 sek.

  Det här talet hålls av vän, make eller på annat sätt anhörig till en kvinna som firar födelsedag. Bäst fungerar talet om det hålls på ett kalas, men det viktiga är att du som håller talet vill fokusera på att livet handlar om kvalitet och inte kvantitet. Det är ett lättsamt tal med ett underliggande budskap att ta vara på den tid som ges. Kärleksfullt och vänskapligt visar du din uppskattning för NN och framför ett stort grattis på hennes födelsedag.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – Passar flera olika åldrar.

  278kr
 • Vi är en mångkulturell skola – en skola att vara stolta över

  Beskrivning av talet:

  I den mångkulturella skolan lär eleverna inte bara sina skolämnen utan får också ta del av andra kulturer. De lär sig och tar intryck av varandra. En mångkulturell skola måste präglas av respekt och hänsyn för att fungera. Medmänskligheten är ett signum och denna tar eleverna nu med sig ut på jullov och så småningom vidare ut i livet. På detta sätt blir skolan ett livslångt lärande. Därmed vill du som rektor uttrycka din stolthet över skolan och dess elever. Du tackar för terminen som har gått. Du önskar alla ett riktigt härligt lov.

  Detta tal återfinns också i en snarlik version – anpassad för sommarlovet – under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårtermin. Talet har där titeln En mångkulturell skola tar sommarlov.

  139kr
 • Vårt tack är stort och går till er alla

  Att som brudpar tacka för en oförglömlig dag hör till god sed. Med det här talet gör ni det med stil och finess, men framför allt med värme och uppriktig tacksamhet. Ni har just upplevt en av era livs viktigaste dagar. Glädjen i att ha era vänner och släktingar med vid denna högtidsdag är något som ni vill poängtera. Ert stora tack är innerligt och riktar sig till alla. Ingen nämns och ingen glöms.

  129kr
You've just added this product to the cart: