“Sextiofem – en härlig födelsedag i mogen ålder!”, “På spaning efter den ungdom som flytt.” samt “En hyllning till svärfar”

“Sextiofem – en härlig födelsedag i mogen ålder!”, “På spaning efter den ungdom som flytt.” samt “En hyllning till svärfar”

Nedan finner du information om, och utdrag ur, tre tal till manlig jubilar.
 Detta tal innehåller 1236 ord och tar 8 minuter och 35 sekunder att framföra.

Nedan finner du information om, och utdrag ur, tre tal till manlig jubilar.

Tal 1: Sextiofem – en härlig födelsedag i mogen ålder! Taltid: 2 min. 25 sek.

Talet passar allra bäst till en person som ännu inte har gått i pension, men som ämnar göra det i anslutning till sin sextiofemårsdag. Talet kan dock hållas även för en sextiofemåring som har varit ledig några månader. Möjligen kan det då krävas några justeringar av köparen. Att sextiofem år är pensionsålder är en röd tråd i talet utan att vara ett dominant inslag; i stället fokuserar talaren på glädjen att få fira NN. Tonen är positiv med inslag av framåtanda och tacksamhet.

Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – 65 år.

288kr

Utdrag ur dess mitt:

[...]

NN, i dag passerar du ytterligare ett streck. Den här gången är det direkt påtagligt i form av att du har uppnått pensionsåldern. Det kan inte längre döljas, du är en mogen människa. Härligt! Nu väntar en morgondag av förnyelse. Nu väntar en tid som är din. Detta är du väl värd. Inte för att du är gammal, det är du egentligen inte, utan för att du är du.

[...]

*****

Tal 2: "På spaning efter den ungdom som flytt." Taltid: 4 min. 36 sek.

Det här talet passar dig som vill hålla ett avspänt, roligt och samtidigt tänkvärt tal till din pappa i samband med hans födelsedag. Talet är utformat för att hållas vid en fest eller middag där fler än bara familjen är närvarande.

Din pappa är en man som med åren fått ett allt vidare midjemått, dels till följd av stor aptit på livets alla godsaker, dels därför att han inte gillar att motionera. NN vet vad han vill i livet och är inte rädd för att ta för sig. Men framför allt är din pappa en man som är generös med kärleken till sina nära och kära. Du retar honom gärna lite för hans ökande ålderskrämpor och för hans fysiska kondition, men poängterar att ni ikväll är här för att fira honom med de saker han själv främst står för: kärlek och glädje.

Vid ett tillfälle sägs det att din pappa är född på femtiotalet. Är inte så fallet kan du ta bort den här meningen ur talet utan att det får någon inverkan på innehållet i övrigt. Det viktiga är att din pappa är en man som vet vad han vill.

Talet återfinns även under kategorin "Födelsedagar - Till pappa". Inledningen:

Det händer inte alltför sällan att medelålders män lägger sig an med vad som med ett skönmålande begrepp brukar kallas för "pondus". I pappas fall kom denna ”pondus” tämligen tidigt och har sedan tilltagit i omfång. ”Pondus” av det här slaget är alltså något som sägs komma med åldern. Krångligt är, och detta vet ni som känner pappa, att han inte alls erkänner sig gammal. Pondus har han, men gammal är han minsann inte. Jag har alltid haft lite svårt att få detta att gå ihop, men lika lite som jag är beredd att fråga en dam om hennes ålder är jag beredd att ifrågasätta pappas resonemang angående att äta kakan och att ha den kvar.

För kakor, det gillar pappa. Inte bara kakor för den delen, pappa gillar all mat och alla godsaker.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): "En hyllning till svärfar". Taltid: 1 min. 31 sek.

Med det här talet håller du ett varmt och glädjefyllt tal till din svärfar på hans födelsedag. Du känner dig välkommen i din älskades familj och har din svärfar att tacka för detta. Han är en vänlig, klok och omtänksam man; en man som du gärna riktar din hyllning till på födelsedagen. Du avslutar med ett fyrfaldigt leve för din svärfar.

Talet återfinns även under kategorin "Födelsedagar - Till svärfar". $Utdrag ur dess olika delar:

[...]

NN är en person som jag ser upp till.

[...]

Ikväll har vi alla möjlighet att umgås med denna härliga skapelse. Han sitter här till bords med oss.

[...]

Vi är här för att hylla en vän, en pappa, en svärfar.

[...]

Han leve: Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Sextiofem – en härlig födelsedag i mogen ålder!”, “På spaning efter den ungdom som flytt.” samt “En hyllning till svärfar””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Ni, mina vänner, bär mig

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet har just gått igenom en tyngre period i livet där dina vänner har stöttat dig på alla tänkbara sätt. Du har själv anordnat den fest som ni befinner er på, och du betraktar samtliga inbjudna gäster som dina vänner.

  Talet går ut på att du har samlat ihop fem föremål i en påse eller låda, nämligen en hammare, en mugg, en godispåse och en biobiljett. Genom att hålla upp dessa symboliska föremål och berätta kort om dem hyllar du dina vänner och den vänskap som ni delar. Talet är lättsamt och humoristiskt men visar på uppriktiga känslor av tacksamhet och kärlek från din sida. Du avslutar talet med att hälsa vännerna välkomna.

  Talet återfinns även under kategorin Gästerna hälsas välkomna, där med namnet Välkomna hit, mina vänner.

  139kr
 • Ingenting är bättre än god mat och gott sällskap – tack så mycket!

  Beskrivning av talet:

  Du som talar riktar – i en artig men avslappnad ton – ditt tack till värdparet genom att framhäva att du har längtat efter denna fredag. Fredagen är en bra dag även i vanliga fall, men i dag har den varit något utöver det extra. Det finns inget som är bättre än god mat i gott sällskap.

  99kr
 • “Din sjuttiofemte födelsedag.”, “Din födelsedag är en dag av glädje.” samt “Det lilla och enkla – det stora och storslagna.”

  Nedan finner du utdrag ur, och information om, två födelsedagstal och ett tacktal från jubilaren själv.

  Tal 1: Din sjuttiofemte födelsedag. Taltid: 2 min. 35 sek.

  Det här talet passar dig som vill blanda humor med allvar. Du vill hålla ett glatt och uppsluppet tal där du tar tillfället i akt att framhäva jubilarens stora betydelse i ditt eget och övriga gästers liv. Talet framförs vid ett större eller mindre firande av en sjuttiofemårings födelsedag.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – 75 år.

  278kr
 • Grattis, det är du som har huvudrollen!

  Beskrivning av talet:

  Med det här talet hälsar du eleverna välkomna till vårterminen. Du framhäver att skolan är en plats för elever att växa och utvecklas, men också en plats där deras erfarenheter sedan tidigare är viktiga. Utan att komma med vare sig förmaningar eller pekpinnar konstaterar du att varje elev har huvudrollen i sin egen skolgång. Varje elev erbjuds en möjlighet att spela ut, det vill säga lära sig så mycket som möjligt, och samtidigt själv bidra med kunskap.

  139kr
You've just added this product to the cart: