“Måsten är för dem som har stagnerat, vi är på ständig framfart.”, “Vår tro på dig!” (till den nya egenföretagaren) samt “Julefr

“Måsten är för dem som har stagnerat, vi är på ständig framfart.”, “Vår tro på dig!” (till den nya egenföretagaren) samt “Julefr

Måsten är för dem som har stagnerat, vi är på ständig framfart.
 Detta tal innehåller 1042 ord och tar 7 minuter och 14 sekunder att framföra.

Tal 1: Måsten är för dem som har stagnerat, vi är på ständig framfart. Taltid: 2 min. 43 sek.

Vardagen har en förmåga att då och då kännas tung och svår. Kanske beror det på känslan av trötthet på vädret, kanske på någonting helt annat. Oavsett vilket känner du, som chef, att det är dags att vända på steken. Du är inte uttalad optimist men vill ändå hålla ett tal som framhäver positivt tänkande. Alltför många ser vardagen och arbetsdagen som fylld av måsten. Det här talet framhåller ett tänkande som genomsyras av framåtanda. ”Varför gräva ner sig?”, frågar du dig. På ditt/ert företag har ni rätt man på rätt plats. Varje insats är viktig. Varje medarbetare tillför någonting. Detta är positiva krafter. Ert företag genomsyras av framåtanda och vilja att förbättra sig. Ni har ingen anledning att känna hur vardagen eller arbetsdagen är fylld av måsten. Ni ser möjligheterna.

288kr

Utdrag ur talets mitt:

[...]

Varför gräva ner sig? Det är varken enkelt eller skönt att vara människa. Ändå är det en ynnest att finnas till. Jag begär inte att ni ska skratta hela vägen till jobbet eller de åtta timmar ni är här. Inte heller inbillar jag mig att alla uppgifter ni utför är roliga uppgifter. Allt som händer här stimulerar inte huvud och själ. Däremot är allt som händer här viktigt.

Den här arbetsplatsen är en arbetsplats som har vett att uppskatta varje sak som görs bra.

[...]

*****

Tal 2: "Vår tro på dig!" Till den nya egenföretagaren. Taltid: 3 min. 30 sek.

I det här talet avtackar företagsledningen alternativt arbetskamraterna en anställd som lämnar sin anställning för att starta eget. Talet fokuserar på de dubbla känslor som ett avsked rymmer: dels tro och tillförsikt inför framtiden, dels sorg och saknad efter det som har varit. Stora delar av talet berör även det mod som krävs för att starta eget. Som talare framför du ett tack för den tid som har varit, du framhäver att NN har förberett sig väl inför sin nya uppgift och tillkännager din/er tro på kommande framgångar för honom/henne.

Talet återfinns även under kategorin "Avskedstal – slutar för att starta eget". $Utdrag ur olika delar av talet:

NN, i dag är dagen då du lämnar något gammalt och invant för någonting nytt. Vi som står här med dig i dag som dina arbetskamrater kommer i morgon att vara dina forna arbetskamrater.

[...]

Vi hade gärna haft dig kvar, men vi är samtidigt väldigt glada för din skull. Du är på väg mot nya upplevelser.

[...]

Det sägs att man aldrig kan få tillbaka mer än vad man själv ger. Personligen tror jag att det ligger mycket i detta talesätt. NN, i din satsning nu, ger du allt. Du har förberett dig väl.

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): "Julefrid." Taltid: 1 min. 35 sek.

Beskrivning av talet:

Du som talar vill tacka dina medarbetare för deras arbetsinsats och samtidigt passa på att önska dem en god jul. Du talar om begreppet julefrid och uppmanar dina kollegor att hitta det som ger just dem frid i sinnet. Talet är varmt och lättsamt - kort sagt ett tal för dig som vill fokusera på din personals välbefinnande så här i juletid.

Detta tal återfinns också under kategorin "E-postat tal - Chefen önskar God Jul". $Utdrag ur dess början, mitt och slut:

Det har blivit dags att fira jul.

[...]

I grund och botten handlar julen, som jag ser det, nämligen om frid.

[...]

Frid i sinnet, julefrid är vad jag önskar er. Gör det ni mår bra av, gör det i omtanke om er själva och om era närmaste.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Måsten är för dem som har stagnerat, vi är på ständig framfart.”, “Vår tro på dig!” (till den nya egenföretagaren) samt “Julefr”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

  • Talskrivarens namn: Josefin Schygge
  • Talskrivare: Josefin Schygge
  • Adress:
  • 3.53 3.53 betyg av 36 recensioner
You've just added this product to the cart: