Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Filter by Custom Post Type

“I dag begravs min mamma.”, “Min mormor/farmor är saknad.” samt “Gud välkomnar NN.”

I dag begravs min mamma.
 Detta tal innehåller 1137 ord och tar 7 minuter och 53 sekunder att framföra.

Tal 1: I dag begravs min mamma. Taltid: 2 min. 5 sek.

I dag begravs din mamma. Din sorg och saknad gör dig ordlös, men du vill ändå ta tillfället i akt att framhäva vilken fantastisk människa, moder och vän som NN var. Hon har gett dig all den kärlek som ett barn har rätt till. Hon har älskat dig villkorslöst. Allt vad hon har kunnat har hon gjort för dig och du vill nu bära denna din mors gärning med dig i ditt eget liv. Din mor är din förebild och på detta sätt lever hon kvar inom dig.

Talet återfinns även under kategorin Begravningstal – Maka, mor, mormor, farmor, med namnet I dag begravs min mamma, men hennes kärlek bär jag alltid med mig.

Artikelnr: 5081
278kr
Utdrag:

[...]

"Att vara beredd att gå genom eld och vatten" för någon är ett uttryck som många i dag betraktar som en klyscha, en tom fras utan någon egentlig betydelse. För mig har den här frasen all betydelse. Det är nämligen den mening som allra bäst visar min mammas insats för sin familj och för sitt/sina barn. Min mamma kunde gå genom eld och vatten för mig.

[...]

*****

Tal 2: "Min mormor/farmor är saknad." Taltid: 2 min. 51 sek.

Det här talet passar dig som har haft mormor/farmor nära ditt hjärta. Hennes frånfälle lämnar ett tomrum som är omöjligt att fylla. Du ser henne som en av grundbultarna i ditt liv och om du fick välja skulle du själv vilja bli som hon på ålderdomens höst. Hennes värme, kärlek, glädje, omtanke och handlingskraft var beundransvärd. Din mormor/farmor var någon att hylla och att minnas.

Talet återfinns även under kategorin "Begravningstal - Maka, mor, mormor, farmor". $Utdrag ur dess mitt:

[...]

I dag begraver vi en människa att beundra, en människa full av kärlek, omtanke, glädje och trivsamhet. Jag är stolt över att vara hennes barnbarn. Den rikedom som hennes närvaro i mitt liv har gett mig är ovärderlig. Mormor/farmor finns inte längre ibland oss, men hon lever vidare i våra hjärtan. Hon lever vidare i uttryck, ord och tankesätt. Hon lever vidare i maträtter och samhörighet. Hon lever vidare i trivsamhet, i hem som står öppna och i skratt som delas.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): "Gud välkomnar NN." Taltid: 2 min. 42 sek.

Det här är talet för dig som tror på Jesus Kristus och som nu begraver en närstående som också hon har levt som ett Guds barn. Du kan vara make, maka, bror, syster, vän eller bekant och du vill hålla ett tal där den kristna tron är central. Stämningsfullt och kärnfullt talar du om livet efter detta. Jesus har tagit emot NN i himmelriket – NN har det bra. Detta blir er tröst. Även om NN är djupt saknad är ni tacksamma över att ha älskat och känt henne. Hon var en människa som gjorde gott. Nu njuter hon av himmelriket.

Talet återfinns även under kategorierna "Begravningstal - Övriga begravningstal" samt "Inspiration - Tal där Gud nämns". $Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Jesus säger att de som tror på honom ska få evigt liv. Detta får bli vår tröst idag. Vi har förlorat NN i livet på jorden, istället är hon hos Jesus i himmelriket.

[...]

Jag är tacksam över att ha känt NN och ha fått ta del av all hennes storhet. Nu är hon trygg i någonting än större, i Jesus Kristus.

[...]

I tron på Jesus Kristus är vi alla en del av Guds gemenskap.

[...]

I tron på Gud är vi alltid tillsammans.

[...]

Customer reviews

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““I dag begravs min mamma.”, “Min mormor/farmor är saknad.” samt “Gud välkomnar NN.””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

F118YFV8
Inga tal i varukorgen