Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Filter by Custom Post Type

“Det är en nåd att få sådan kärlek.”, “Tack för att …” samt “Projekt bröllop.”

Det är en nåd att få sådan kärlek.
 Detta tal innehåller 1252 ord och tar 8 minuter och 41 sekunder att framföra.

Tal 1: Det är en nåd att få sådan kärlek. Taltid: 2 min. 25 sek.

Om du vill hålla ett kärleksfullt och okonstlat tal till brudparets ära, är detta talet för dig!

Du betraktar dig som god vän till brudparet. I egenskap av detta känner du till styrkan i brudparets kärlek och betraktar den som en nåd. Detta utifrån en fras ur en av Lisa Ekdahls sånger, som du tillika citerar. Talet ramas in av denna fras.

I talet vänder du dig till brudparet, du talar vackert om kärleken och äktenskapet. Du beskriver makarnas oerhörda lycka och avslutar talet med en skål för dem.

Talet återfinns även i en snarlik version under kategorin Bröllop, till bruden – Tärnan talar.

Artikelnr: 5060
278kr
Utdrag ur talets slut:

[...]

Kära brudpar, jag tror på er. Ni glittrar ikapp tillsammans här i dag. Kärleken kan ges många liknelser och skepnader. Den enklaste är lyckan. Ni gör varandra lyckliga. Jag tror att ni vet vilken ynnest ni är för varandra. Var rädda om kärleken. Ta hand om varandra. Fortsätt att leva i lycka. Minns att ”Det är en nåd att få sådan kärlek och ett brott att låta den gå”.

[...]

*****

Tal 2: "Tack för att ..." Taltid: 3 min. 53 sek.

Beskrivning av talet:

Du som håller det här talet är en syster som vågar bjuda på sig själv för brudparets skull. Du har en nära relation till brudparet, ni umgås mycket och är öppenhjärtiga mot varandra. Som talare ställer du dig bakom brudparets kärlek till hundra procent. Du har följt dem på vägen hit och vet vilka problem de har stött på och vilka deras glädjeämnen är.

Talet värdesätter makarnas goda egenskaper och beskriver dem genom att upprepa frasen ”Tack för att ...”. Det är uppriktigt menade tacksägelser, men för den sakens skull lyser inte humorn med sin frånvaro. Som talare hyser du beundran för den starka kärlek som brudparet uppvisar och för det förnuft med vilket de navigerar sitt förhållande.

Mot slutet av talet blir humorn ett än starkare inslag, då du som talare istället använder frasen ”Varsågod för ...” och syftar på de saker som du själv tycker att du tillför deras liv.

Talets huvudsakliga budskap är att makarna är människor att beundra för deras kärleks skull och för vilka de är som personer.

Talet återfinns även i kategorin ”Bröllop, till bruden - Tärnan talar”, under namnet "Tack för att ni är de ni är!".

$Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Jag vill tacka er för att ni alltid visar er kärlek. Ni rör vid varandra, ler mot varandra, sätter tandkräm på den andras tandborste, kommer ihåg vad den andra har glömt, lyssnar och förstår. På det sättet blir ni förebilder för oss andra.

[...]

Varsågod för att mina framtida barn kommer att välja att bo hos er framför mitt hem, eftersom ert är bättre.

Varsågod för att jag stjäl era inredningsidéer,

[...]

Varsågod för att jag kommer att ringa er varje kväll och sen natt för att få råd om kärleken. Ni är, som sagt, mina förebilder.

[...]

Sist men inte minst, varsågod för min glädje och tacksamhet över att ha er i mitt liv.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): "Projekt bröllop." Taltid: 2 min. 32 sek.

Du som håller det här talet är kvällens toastmaster eller toastmadame, och i egenskap av detta har du äran att utbringa kvällens första skål för brudparet. I talet betonar du att glädje är kvällens stora ledord, därför vill du uppmuntra alla till största möjliga uppsluppenhet, men du gör det med väl valda ord och i seriösa ordalag. Du vill också framhäva att allt som sker denna kväll är för brudparet och att ni tillsammans kan göra brudparets dag än mer minnesvärd och speciell.

Talet återfinns även under kategorin "Bestman/Toastmaster - Toastmaster & Toastmadame. $Utdrag ur olika delar:

[...]

Detta är en minnesvärd dag bara utifrån att ett bröllop går av stapeln. Låt oss göra den minnesvärd på fler sätt än så. Låt oss bjuda på oss själva och ge det där lilla extra, för brudparets skull, för vår bordsgranne och för oss själva. Låt oss ha riktigt, riktigt roligt.

[...]

Jag tror också att ”Projekt bröllop”, som jag i min kalender sammanfattat dessa förberedelser, kan fungera som en slags garant.

[...]

Customer reviews

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Det är en nåd att få sådan kärlek.”, “Tack för att …” samt “Projekt bröllop.””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

F118YFV8
Inga tal i varukorgen