Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Filter by Custom Post Type
Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Filter by Custom Post Type

“Att fylla 15 år.” – ett tal för dig som vill hylla din femtonåring”, “Ditt livs uppdrag.” samt “Min syster är värd jubel och så

Att fylla 15 år.
 Detta tal innehåller 1079 ord och tar 7 minuter och 29 sekunder att framföra.

Tal 1: Att fylla 15 år. Taltid: 1 min. 38 sek.

Talet hålls av femtonåringens mamma eller pappa. Det är ett tal som beskriver var femtonåringen befinner sig i livet – ett inkännande och sympatiskt tal. En femtonåring fyller inte bara 15 levnadsår utan även moppe och blir straffmyndig och byxmyndig. Du talar om femtonåringen i dag, men blickar även som hastigast fram emot artonårsdagen. Som förälder vill du framhäva att du och din man/hustru/partner alltid kommer att finnas där för NN. Talet avslutas med ett fyrfaldigt leve för honom/henne.

Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – 15 år.

Artikelnr: 5071
273kr
Utdrag ur dess början och mitt:

Det är alltid roligt att fylla år, men en del födelsedagar väger tyngre än andra. 15 år är en sådan födelsedag. NN, du fyller straffmyndig i dag. Du träder officiellt in i mopedåldern och du blir vad man i folkmun kallar byxmyndig. Jag gratulerar.

[...]

Jag ska inte bli långdragen, men måste få säga att du är dina föräldrars stolthet.

[...]

*****

Tal 2: "Ditt livs uppdrag." Taltid: 2 min. 59 sek.

Du som håller det här talet är kvinna och du talar till en väninna som fyller jämnt. Talet är som en present i sig. Precis som rubriken säger handlar det om ett uppdrag. Uppdraget lyder att bejaka livet genom att ta hand om sig själv, därför får jubilaren tio punkter som ska hjälpa henne att få en bättre självbild och i längden en mer positiv livssituation. Du räcker över dessa tio punkter därför att du vill din vän det allra bästa.

Talet måste inte nödvändigtvis tas på blodigt allvar, det beror helt på dig som håller det. Tror du själv på tankens förmåga att förändra negativa mönster, så kan detta tal vara ett ”hjälp dig själv-tal.” Är du eller din väninna däremot inte så mycket för hälsokurer, stora ord om livet eller vikten av att tro på dig själv, kan du istället läsa talet med en humoristisk ton. Det viktiga är att din omtanke och kärlek för din väninna kommer fram och naturligtvis att hon får en härlig födelsedag.

Talet återfinns även under kategorin "Födelsedagar - Passar flera olika åldrar". En variant, anpassad till det skrivna ordet, återfinns under kategorin "E-postat tal - Födelsedagar", med namnet "Väninna, på din födelsedag ger jag dig ditt livs uppdrag." Som E-tal kan talet skickas till alla kvinnor som fyller år oavsett ålder.

$Utdrag ur talets början:

Så här när du fyller jämt vill jag naturligtvis gratulera, men jag vill också passa på att ge dig ett uppdrag.

[...]

Uppdraget lyder: Bejaka livet!

Det låter kanske som en storslagen uppgift. Så är också fallet. Det är en storslagen och viktig uppgift och därför ska jag ge dig lite hjälp på traven. Jag ska ge dig tio tankar att börja varje dag med. Så från en kvinna till en annan, från en vän till en annan, från människa till människa, hjärta till hjärta, håll till godo.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): "Min syster är värd jubel och sång!" Taltid: 2 min. 26 sek.

Det här talet passar dig som står din syster nära. Det är ett tal som med humor och glädje talar om att fira födelsedag men också om systerskap. Du och din syster ska helst ha en jargong där det finns utrymme för skämt, men också där ni kan ta emot varandras kärlek och uppskattning. Talet har ett talspråkligt och direkt uttryck. Att fira din systers födelsedag är något av det roligaste som du vet. Hon är din närmaste vän. För varje år blir hon tyngre, men inte framförallt till det yttre utan till vishet och erfarenheter. Talet avslutas med ett fyrfaldigt leve för henne.

Talet återfinns även under kategorin "Födelsedagar - Till syster". $Utdrag ur dess början:

[...]

Ni ser själva, mitt leende är omöjligt att hindra. Varför ler jag då så brett? Jo, därför att i dag är årsdagen av min systers, och tillika bästa väns, födelse. Just i dag för X år sedan kom hon till världen, hon som är en viktig del av mitt liv och som tillför mitt liv en stor mängd glädje. Att få fira henne är därför något av det roligaste som jag vet.

[...]

Customer reviews

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Att fylla 15 år.” – ett tal för dig som vill hylla din femtonåring”, “Ditt livs uppdrag.” samt “Min syster är värd jubel och så”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Åmål, 2017

Information om talskrivaren

F118YFV8
Inga tal i varukorgen