Vårt ljus i mörkret

Vårt ljus i mörkret

Talet passar dig som vill minnas ett barn med glädje och tacksamhet.
 Detta tal innehåller 354 ord och tar 2 minuter och 25 sekunder att framföra.

Talet passar dig som vill minnas ett barn med glädje och tacksamhet. Du vill betona dina ljusa minnen, men för den sakens skull förringar du inte sorgen. Du förnekar inte känslan av hur orättvist det är att NN som var så liten ändå har ryckts ifrån er. Du erkänner att det är svårt att förlora ett barn, att det är en tung dag i dag, men du menar att viktigare än mörkret är ljuset. Du vill minnas NN som den glädjekälla han/hon var. NN har förändrat era liv. Ni fick en kort tid tillsammans, den byter du inte bort om du så blev erbjuden världens alla skatter.

139kr

Utdrag ur talet:

[...]

Vi hade NN till låns för en tid.

[...]

All tid med NN var värdefull tid, tid att vara tacksam över.

[...]

Vi känner sorg. Vi känner saknad. Det är svårt att höja huvudet och blicka framåt, att våga tro på livet igen. Vi har rätt att sörja och sakna. Vi har rätt till ilska och besvikelse. Framför allt har vi rätt att vända våra sinnen till den positiva tid vi fick tillsammans med NN.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Vårt ljus i mörkret”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Gratulationer till ett riktigt klipp!

  Beskrivning av talet:

  Dina vänner/släktingar har köpt hus och du är bjuden på inflyttningsfest och vill gratulera till husköpet. I talet gör du en generell beskrivning av resan mot ett husköp. Talet avslutas med en gratulation till ett lyckat köp.

  Ett liknande tal, med namnet Välkomsttal vid inflyttningsfest: Jag är en lycklig man!, återfinns under kategorin Gästerna hälsas välkomna. Det talet hålls av husägaren själv.

  124kr
 • En vinterreflektion vid middagsbordet

  Det här är middagstalet som alla kan skratta igenkännande åt. Talet är en humoristisk skildring av sydligt boende nordbors inställning till vintern. Vår ständiga klagan över kyla och mörker kommer här till sin rätt. Mot slutet av talet omvandlas dock denna klagosång till en vilja att bemöta vintern med ett lättare sinne. Med glimten i ögat manar du dina medmänniskor att knyta näven och tillsammans ge sig ut i kamp mot nidbilden av vintern. Vintern har många möjligheter. Avslutningsvis knyter du ihop säcken genom att framhålla att middagar som den här med närhet och gemenskap är ett av vinterns goda värden.

  Talet återfinns också, i en något omarbetad version, under kategorin Årstider – Vintertal. Namnet är där Vintern, både hatad och älskad.

  139kr
 • Till min mamma

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet vill, så här när din mamma fyller år, passa på att berätta för henne hur mycket du uppskattar henne – både som mor och som vän. Du är kanske inte den som är duktig på att komma ihåg att ringa eller skicka kort eller på andra sätt uppmärksamma din mamma – idag vill du försöka gottgöra detta genom att hålla ett varmt, ärligt och kärleksfullt tal.

  115kr
 • Lyckönskan med humor, kärlek och en rockring

  Som brudens syster vill du gärna hålla ett minnesvärt tal. Till din hjälp tar du därför humor. Du känner dig kanske inte helt van som talare och upplever att rekvisita gör det lättare för dig att slappna av, därför har du tagit med dig en rockring. Rockringen är en större version av brudparets egna ringar, en symbol för kärleken men också för de äktenskapliga ramarna.

  Brudparet är ett aktivt par som gärna rör på sig. Bruden är en person med stark integritet. Hon är också målmedveten och tävlingsinriktad. Som syster vill du framhäva dina lyckönskningar till brudparet, och genom det här talet gör du det på ett avspänt och ärligt sätt.

  Talet återfinns även i en snarlik version med namnet Med en rockring och en stor dos humor önskar jag det idrottande brudparet all lycka och välgång! under kategorin ”Bröllop, till brudparet – Brudpar med särintressen”.

  149kr
You've just added this product to the cart: