Broder, du är mig alltid nära

Broder, du är mig alltid nära

Du som håller det här talet sörjer och saknar en bror.
 Detta tal innehåller 486 ord och tar 3 minuter och 22 sekunder att framföra.

Du som håller det här talet sörjer och saknar en bror. Du har levt ditt liv med vetskapen om att du alltid har en bror att vända dig till som trygghet. Din bror och du lekte tillsammans som små, ni växte isär såsom syskon ofta gör och ni hittade tillbaka till varandra. Din bror och du har i viss mån varit oskiljaktiga även om ni aldrig har gjort precis allt tillsammans. I dag står du ensam, men din bror lever kvar i dina minnen.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talets början, mitt och slut:

[...]

”Min bror och jag”, som om konjunktionen binder samman inte bara dessa ord utan också NN och mig. Hans närvaro i mitt liv har varit påtagligt självklar. Den närhet som jag har haft till honom, just därför att han var min bror, är ingenting som jag någonsin har trott att jag skulle behöva förlora. Mitt liv genomsyras av honom.

[...]

Min bror, min stöttepelare, min vän, NN, har gått bort.

[...]

Vad som än händer finns han fortfarande alltid där, som ett stöd och som en trygghet. Detta vet jag med säkerhet: ”Min bror och jag” är för evigt.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Broder, du är mig alltid nära”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Norrköping, 2016

Information om talskrivaren

 • Tribut till våren och dess kulinariska läckerheter

  Du som håller det här talet talar på en middag som äger rum när våren spirar eller är i antågande. Det här är nämligen ett tal om vårens alla härligheter, men för att skilja ut sig från andra vårserenader inkluderas här även mat och umgänge. Det är inte bara naturlivet omkring oss som förnyas när våren gör sitt intåg, utan också de läckerheter naturen serverar oss på matbordet är nya och fräscha. Talet visar hur hela människan mår bra på våren, hur vi gläds och får förnyad energi och gör här kopplingen till att äta en god middag.

  119kr
 • Julefrid

  Beskrivning av talet:

  Du som talar vill tacka dina medarbetare för deras arbetsinsats och samtidigt passa på att önska dem en god jul. Du talar om begreppet julefrid och uppmanar dina kollegor att hitta det som ger just dem frid i sinnet.

  Talet är varmt och lättsamt, skrivet för dig som vill fokusera på din personals välbefinnande så här i juletid.

  124kr
 • En tjugofemårings betraktelse

  Beskrivning av talet:

  Detta är talet som beskriver hur det är att vakna upp på sin tjugofemårsdag och först inte orka stiga ur sängen, men sedan se att det inte är så hemskt att bli tjugofem. Talet placerar tjugofemåringen i hans/hennes samtid och sätter honom/henne i relation till de förväntningar som samhället ställer.

  Tonen i talet är lättsam och språket är rappt. Dock ska sägas att tonen går från mer pessimistisk i början till livsbejakande mot slutet. Talet kan hållas av vem som helst, men talaren bör vara medveten om att talet inte är att betrakta som ett traditionellt tal utan snarare som en reflektion över hur det är att vara tjugofem år i dag. Talet bedrivs på två plan, dels som en inre monolog som är tjugofemåringens egen, dels som ett händelseförlopp där tjugofemåringen vaknar och till sist stiger upp.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – 25 år.

  115kr
 • Konfirmationstiden – en tid att minnas!

  Du talar till en konfirmand på hans/hennes konfirmationsdag. Om du är mor, far, mor-/farförälder, släkting eller vän har ingen betydelse. Det viktiga är att du vill framhålla konfirmationstiden som en tid då unga människor får möjlighet att fundera kring livets stora frågor, sig själva och kring Jesus. Vare sig konfirmanden bekänner sig till den kristna tron eller konfirmerade sig av helt andra orsaker, handlar konfirmationen om att växa som människa. Du som håller detta tal betonar medmänsklighet och kärlek, glädje, nya erfarenheter samt att man ska känna trygghet i sig själv och i sina traditioner.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation flicka.

  139kr
You've just added this product to the cart: