Återförening, svenskans vackraste ord?

Återförening, svenskans vackraste ord?

Talet uppehåller sig kring ordet återförening.
 Detta tal innehåller 494 ord och tar 3 minuter och 39 sekunder att framföra.

Talet uppehåller sig kring ordet återförening. Du talar om ordets innebörd och vill gärna ge det högre status. Ordet återförening får agera ram för ditt tal. Talet tar bland annat upp det faktum att humoristiska skildringar av just återföreningar inom litteratur och film är vanliga. En återförening innehåller en mängd ingredienser som lämpar sig för en underhållande intrig. Nu står ni inför möjligheten att uppleva detta själva. Du uppmanar dina forna skolkamrater att återknyta de band som kanske har blivit slitna, men också att söka nya bekantskaper i människor de kanske inte pratade så mycket med som unga.

Talet lämpar sig för återföreningar där det är 10-30 år sedan ni gick i skolan tillsammans.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Just skolkamraters återförening är en källa till humoristiska skildringar inom litteratur och film. Gamla flammor träffas igen. Gamla fiender står öga mot öga i vuxen tappning. Gamla komplex kommer upp till ytan.

[...]

Skoleleven som har legat latent i var och en av oss kommer upp till ytan och kanske får vi kämpa med att vara en större människa. När vi lyckas med detta kan vi istället njuta av återföreningens tjusning. Det finns en glädje över att ses igen. Vi har också möjlighet att stilla vår nyfikenhet. Vad blev det av den och den personen? Fullföljde han sina drömmar? Uppnådde hon sina framtidsplaner?

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Återförening, svenskans vackraste ord?”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Genom idrotten håller er kärlek sig stark

  Det här talet ska riktas till ett brudpar som brukar idrotta tillsammans. Oavsett om du är släkt eller vän och oavsett vilken typ av idrott som brudparet utövar, vill du använda deras idrottsutövande som ett exempel på hur man håller kärleken vid liv.

  Talet är uppbyggt kring tre välmenta råd från talaren. Att makarna ska fortsätta idrotta är det första. Att de ska slösa med ömhetsbedyrelser är det andra. Det tredje är att de ska utnyttja tryggheten i äktenskapet för att leva ut fullständigt.

  139kr
 • Tjugofem år – ett kvartssekel

  Beskrivning av talet:

  NN har i och med denna sin tjugofemte födelsedag levt ett kvartssekel. Han/hon har upplevt mycket, än fler upplevelser ligger framför honom/henne. Genom det här talet ger du NN ett stort grattis på födelsedagen. Du gör det med hopp om ytterligare tjugofem härliga år.

  Du som håller det här talet är förslagsvis släkt eller vän till NN. Du har funnits i hans/hennes närhet ganska länge, kanske sedan han/hon föddes. Du driver gärna lite med åttiotalet, men håller ändå ett tal med visst djup.

  139kr
 • Måsten är för dem som har stagnerat, vi är på ständig framfart

  Vardagen har en förmåga att då och då kännas tung och svår. Kanske beror det på känslan av trötthet på vädret, kanske på någonting helt annat. Oavsett vilket känner du, som chef, att det är dags att vända på steken. Du är inte uttalad optimist men vill ändå hålla ett tal som framhäver positivt tänkande. Alltför många ser vardagen och arbetsdagen som fylld av måsten. Det här talet framhåller ett tänkande som genomsyras av framåtanda. ”Varför gräva ner sig?”, frågar du dig. På ditt/ert företag har ni rätt man på rätt plats. Varje insats är viktig. Varje medarbetare tillför någonting. Detta är positiva krafter. Ert företag genomsyras av framåtanda och vilja att förbättra sig. Ni har ingen anledning att känna hur vardagen eller arbetsdagen är fylld av måsten. Ni ser möjligheterna.

  139kr
 • Tribut till våren och dess kulinariska läckerheter

  Du som håller det här talet talar på en middag som äger rum när våren spirar eller är i antågande. Det här är nämligen ett tal om vårens alla härligheter, men för att skilja ut sig från andra vårserenader inkluderas här även mat och umgänge. Det är inte bara naturlivet omkring oss som förnyas när våren gör sitt intåg, utan också de läckerheter naturen serverar oss på matbordet är nya och fräscha. Talet visar hur hela människan mår bra på våren, hur vi gläds och får förnyad energi och gör här kopplingen till att äta en god middag.

  119kr
You've just added this product to the cart: