Återförening, svenskans vackraste ord?

Återförening, svenskans vackraste ord?

Talet uppehåller sig kring ordet återförening.
 Detta tal innehåller 494 ord och tar 3 minuter och 39 sekunder att framföra.

Talet uppehåller sig kring ordet återförening. Du talar om ordets innebörd och vill gärna ge det högre status. Ordet återförening får agera ram för ditt tal. Talet tar bland annat upp det faktum att humoristiska skildringar av just återföreningar inom litteratur och film är vanliga. En återförening innehåller en mängd ingredienser som lämpar sig för en underhållande intrig. Nu står ni inför möjligheten att uppleva detta själva. Du uppmanar dina forna skolkamrater att återknyta de band som kanske har blivit slitna, men också att söka nya bekantskaper i människor de kanske inte pratade så mycket med som unga.

Talet lämpar sig för återföreningar där det är 10-30 år sedan ni gick i skolan tillsammans.

139kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Just skolkamraters återförening är en källa till humoristiska skildringar inom litteratur och film. Gamla flammor träffas igen. Gamla fiender står öga mot öga i vuxen tappning. Gamla komplex kommer upp till ytan.

[...]

Skoleleven som har legat latent i var och en av oss kommer upp till ytan och kanske får vi kämpa med att vara en större människa. När vi lyckas med detta kan vi istället njuta av återföreningens tjusning. Det finns en glädje över att ses igen. Vi har också möjlighet att stilla vår nyfikenhet. Vad blev det av den och den personen? Fullföljde han sina drömmar? Uppnådde hon sina framtidsplaner?

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Återförening, svenskans vackraste ord?”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

  • Talskrivarens namn: Josefin Schygge
  • Talskrivare: Josefin Schygge
  • Adress:
  • 3.53 3.53 betyg av 36 recensioner
You've just added this product to the cart: