En hyllning till semlan

En hyllning till semlan

Beskrivning av talet:Detta tal lämpar sig för den som under fettisdagen vill skänka en hyllning till semlan.
 Detta tal innehåller 283 ord och tar 2 minuter och 0 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Detta tal lämpar sig för den som under fettisdagen vill skänka en hyllning till semlan. Hyllningen framförs genom att talaren ger bakgrunden till fettisdagen. Varför firas den? Hur firade man förr? Hur gör vi nu? Därefter berättar talaren om semlan som bakverk och den kultur som finns kring semlan i dag. Talet avslutas med uppmaningen att njuta av semlan.

134kr

Utdrag ur talets senare del:

[...]

Säg en person som inte har en relation till semlan. Förmodligen har vi alla smakat den. Antingen älskar vi den, eller också tycker vi inte alls om den. Många är vi dock som tycker att den rent ut sagt är smaskens -

[...]

Ja, semlor hör fettisdagen till. Somliga av oss äter den även andra dagar.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En hyllning till semlan”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Stockholm, 2015

Information om talskrivaren

 • Det är en sann glädje att få hälsa er välkomna hit!

  Beskrivning av talet:

  Talet håller en seriös ton. Som talare hälsar du samtliga gäster välkomna å dina och NN:s vägnar. Du likställer festförberedelserna med förberedelser inför en lång resa: när allting är planerat är det bara att slappna av och njuta av det som väntar. Det är just vad du ämnar göra i kväll och vad du därmed önskar att även alla andra gör. Du önskar dina gäster en skön kväll. Avslutningsvis hälsar du återigen gästerna välkomna och höjer ditt glas i en skål.

  99kr
 • Nu får NN vila ut

  Med utgångspunkt i Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng” håller du ett tal om vad det innebär att vara människa. Du talar om livets tillgångar utan att hymla om livets svårigheter. En av livets svårigheter är att förlora en vän, make/maka, mamma/pappa, far- eller morförälder. Du finner tröst i att veta att NN:s liv har varit gott, om än stundom mödosamt. Oavsett om du tror på ett liv efter detta, på en gud eller har din övertygelse i någonting helt annat känns det trösterikt att veta att NN får vila.

  Detta är ett tal som passar alla. Har du förlorat någon närstående? Vill du hålla ett tal över en bekant som gjort stort intryck i ditt liv? Håll då detta tal med kärlek och respekt.

  Talet återfinns även under kategorin Begravningstal -Övriga begravningstal.

  139kr
 • “Projekt högskole-/universitetsstudier är genomfört – jag gratulerar!”, “Studenten, en feber av glädje.” samt “Du är vår stålman

  Tal 1: Projekt högskole-/universitetsstudier är genomfört – jag gratulerar! Taltid: 2 min. 20 sek.

  Det här talet kan hållas till en enskild individ såväl som till en grupp individer. I nuläget används pronominat ”du”, men talet har en högtidlig ton som passar även för ett ni-tilltal.

  Talet utgår från tanken om ett livslångt lärande. I detta livslånga lärande blir examen från högskola/universitet ett delprojekt. Du framhäver NN:s stora satsning i hans/hennes högskole-/universitetsstudier och därmed även hans/hennes stora vinst. Det är med stolthet och glädje som du håller det här talet för NN för att fira att han/hon har tagit examen.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Examenstal.

  288kr
 • Det finns tydliga likheter mellan ett äktenskap och Öland

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar vid ett bröllop som hålls på Öland. Varken talare eller brudpar behöver vara ölänningar, men det krävs ett visst intresse för det öländska landskapet eftersom talaren använder det som symbol för äktenskapet och kärleken. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  149kr
You've just added this product to the cart: