Traditioner kring Kristi himmelsfärd från förr till nu

Traditioner kring Kristi himmelsfärd från förr till nu

Beskrivning av talet:Det här talet passar dig som vill hålla ett tal där dina åhörare får lära sig varför vi firar Kristi himmelsfärd.
 Detta tal innehåller 272 ord och tar 2 minuter och 23 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

Det här talet passar dig som vill hålla ett tal där dina åhörare får lära sig varför vi firar Kristi himmelsfärd. Talet hålls inför Kristi himmelsfärdshelgen. I talet berättar du om hur Kristi himmelsfärd enligt traditionen har firats och hur vi vanligen spenderar vår helg nu. Utan att värdera det ena högre än det andra ställer du det gamla mot det nya. Du avslutar talet med att önska dina åhörare en skön helg, vad de än tänker sig att göra med den.

124kr

Utdrag ur talets början, mitt och slut:

Förr i tiden hörde det till traditionen att man hade gökotta på Kristi himmelsfärdsdag.

[...]

Årets allra första dopp utomhus hör även det, enligt traditionen, till Kristi himmelsfärdsdag.

[...]

I dag är det få av oss som den här dagen praktiserar gökotta, tar första doppet eller sätter i väg ut med metspöet. Däremot passar vi ofta på att resa bort över Kristi himmelsfärdshelgen.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Traditioner kring Kristi himmelsfärd från förr till nu”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Det är en nåd att få sådan kärlek

  Om du vill hålla ett kärleksfullt och okonstlat tal till brudparets ära, är detta talet för dig!

  Du betraktar dig som god vän till brudparet. I egenskap av detta känner du till styrkan i brudparets kärlek och betraktar den som en nåd. Detta utifrån en fras ur en av Lisa Ekdahls sånger, som du tillika citerar. Talet ramas in av denna fras.

  I talet vänder du dig till brudparet, du talar vackert om kärleken och äktenskapet. Du beskriver makarnas oerhörda lycka och avslutar talet med en skål för dem.

  Talet återfinns även i en snarlik version under kategorin Bröllop, till bruden – Tärnan talar.

  139kr
 • Broder, du är mig alltid nära

  Du som håller det här talet sörjer och saknar en bror. Du har levt ditt liv med vetskapen om att du alltid har en bror att vända dig till som trygghet. Din bror och du lekte tillsammans som små, ni växte isär såsom syskon ofta gör och ni hittade tillbaka till varandra. Din bror och du har i viss mån varit oskiljaktiga även om ni aldrig har gjort precis allt tillsammans. I dag står du ensam, men din bror lever kvar i dina minnen.

  139kr
 • 45 år – ett “event”!

  Beskrivning av talet:

  Talet hålls till en fyrtiofemåring som firar sin födelsedag med ett större eller mindre kalas. Just denna fyrtiofemåring är en människa som inte kryper undan och tänker att ”Jag fyller ju inte jämnt”. Istället firar han/hon sin födelsedag till de inbjudnas stora glädje. Ni är gärna delaktiga i NN:s liv och förehavanden. Att få fira NN:s födelsedag är en fröjd och ni tackar för den möjligheten. Er hyllning går till NN, för den människa som han/hon är: en människa som tar tillvara på livet. Talet avslutas med en skål för jubilaren.

  139kr
 • Ett jullov för dig

  Beskrivning av talet:

  Detta är ett tal som fokuserar konsten att ta ledigt. Många tenderar att se jullovet som något som är halvvägs till sommaren. Även om detta till viss del är sant, tycker du att det är viktigt att kunna sätta punkt för den termin som har varit och verkligen unna sig att ha ledigt. Skolans elever och anställda är värda sin ledighet. De behöver inte se framåt, mot sommaren, de kan stanna i nuet och njuta av det som är.

  Eftersom många skolor är mångkulturella skolor, talar du även om kärleken. Du menar att julens sanna budskap är kärlek. Det är ett budskap som alla, oavsett religion och tro, kan ta del av. Du önskar eleverna tid att vara med sina nära och kära. Du hoppas att de ska få känna samvaro och glädje. Avslutningsvis tackar du alla för den termin som har gått.

  Talet passar bäst för högstadie- eller gymnasieelever eller vuxenstuderande.

  149kr
You've just added this product to the cart: