Härliga vår!

Härliga vår!

Beskrivning av talet: ”Härliga vår!” är ett utrop som väl beskriver talets andemening.
 Detta tal innehåller 652 ord och tar 4 minuter och 18 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

”Härliga vår!” är ett utrop som väl beskriver talets andemening. Talaren välkomnar våren, den efterlängtade, med glädje. Schablonbilder av våren fräschas upp och våren kläs i tillförsiktens, förväntans, löftenas och livfullhetens färger. För att ytterligare förstärka hyllningen till våren använder talaren en liknelse om vänskap. På samma sätt som vänskap berikar våra liv kommer våren med den nytändning i tillvaron som kan behövas efter en lång vinter. Det här är ett tal som sprudlar av energi, liksom som våren själv gör!

149kr

Utdrag ur talet:

[...]

Härliga vår! Även om du kommer med regn och rusk tycker vi om dig. Även när dina vindar är kalla och de varma solstrålarna alltför få, är du efterlängtad och hyllad. Även efter en mild vinter tar vi emot dig med öppna armar. Ja, på samma sätt som man hälsar en god vän tar vi emot dig.

På tal om vänner bläddrade jag en gång i en bok om vänskap. Jag läste sida efter sida med bevingade ord om vänner och denna läsning gjorde mig glad. Den fick mig att tänka på livets glädjeämnen. Alldeles särskilt fastnade jag för ett ryskt ordspråk som löd så här: ”Ett vänligt ord är liksom en vårdag.” Idag när vår hyllning går till våren vill jag vända på ordspråket och istället säga:

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Härliga vår!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Skövde, 2017

Information om talskrivaren

 • För kärleken

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet talar inför en grupp människor på Alla hjärtans dag. Du beskriver Alla hjärtans dags ursprung och visar på så vis hur kärleken kan vara kopplad till lidande. Olycklig kärlek är en del av kärlekens natur, men idag är det den lyckliga kärleken som ska hyllas. Det behöver inte vara den storslagna kärleken och kärleken måste inte hyllas med de stora gesterna, utan det räcker med att hålla upp en dörr åt någon eller att säga ett vänligt ord. Du vill visa att kärleken finns i vardagen. Andemeningen i talet är att Alla hjärtans dag inte bara är till för dem som är kära, utan för alla som älskar någon.

  149kr
 • “En fantastisk kvinna firar födelsedag.”, “Det är en glädjens dag!” samt “Till min mamma.”

  Tal 1: En fantastisk kvinna firar födelsedag. Taltid: 2 min. 27 sek.

  Det här talet hålls av vän, make eller på annat sätt anhörig till en kvinna som firar födelsedag. Bäst fungerar talet om det hålls på ett kalas, men det viktiga är att du som håller talet vill fokusera på att livet handlar om kvalitet och inte kvantitet. Det är ett lättsamt tal med ett underliggande budskap att ta vara på den tid som ges. Kärleksfullt och vänskapligt visar du din uppskattning för NN och framför ett stort grattis på hennes födelsedag.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – Passar flera olika åldrar.

  278kr
 • Ni är något utöver det vanliga!

  Beskrivning av talet:

  Det här är talet för dig ifall …

  … du ska tala till din bror och din nyblivna svägerska på deras bröllop.
  … du vill hålla ett välskrivet och kärnfullt tal som tack vare sin retoriska uppbyggnad är lätt att lära sig utantill.

  Talet kan även hållas tillsammans med ett annat syskon, genom att ni säger vartannat stycke.

  139kr
 • Mamma är evigt älskad

  Det här talet är för dig som känner att du vill hålla ett kärleksfullt begravningstal till din mor. Det är ett kortare tal för dig som känner att du inte orkar tala för länge, men ändå vill säga det väsentliga. Saknaden efter din mamma är oerhörd. Hon var din trygga punkt. Hon var den som, oavsett vad som hände, älskade dig och trodde på dig. Nu vill du ta avsked av henne genom att säga att din kärlek till henne ägde – och fortfarande äger – samma styrka. Kärleken till din mor är för alltid.

  124kr
You've just added this product to the cart: