Härliga vår!

Härliga vår!

Beskrivning av talet: ”Härliga vår!” är ett utrop som väl beskriver talets andemening.
 Detta tal innehåller 652 ord och tar 4 minuter och 18 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

”Härliga vår!” är ett utrop som väl beskriver talets andemening. Talaren välkomnar våren, den efterlängtade, med glädje. Schablonbilder av våren fräschas upp och våren kläs i tillförsiktens, förväntans, löftenas och livfullhetens färger. För att ytterligare förstärka hyllningen till våren använder talaren en liknelse om vänskap. På samma sätt som vänskap berikar våra liv kommer våren med den nytändning i tillvaron som kan behövas efter en lång vinter. Det här är ett tal som sprudlar av energi, liksom som våren själv gör!

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talet:

[...]

Härliga vår! Även om du kommer med regn och rusk tycker vi om dig. Även när dina vindar är kalla och de varma solstrålarna alltför få, är du efterlängtad och hyllad. Även efter en mild vinter tar vi emot dig med öppna armar. Ja, på samma sätt som man hälsar en god vän tar vi emot dig.

På tal om vänner bläddrade jag en gång i en bok om vänskap. Jag läste sida efter sida med bevingade ord om vänner och denna läsning gjorde mig glad. Den fick mig att tänka på livets glädjeämnen. Alldeles särskilt fastnade jag för ett ryskt ordspråk som löd så här: ”Ett vänligt ord är liksom en vårdag.” Idag när vår hyllning går till våren vill jag vända på ordspråket och istället säga:

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Härliga vår!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Skövde, 2017

Information om talskrivaren

 • “I dag begravs min mamma.”, “Min mormor/farmor är saknad.” samt “Gud välkomnar NN.”

  Tal 1: I dag begravs min mamma. Taltid: 2 min. 5 sek.

  I dag begravs din mamma. Din sorg och saknad gör dig ordlös, men du vill ändå ta tillfället i akt att framhäva vilken fantastisk människa, moder och vän som NN var. Hon har gett dig all den kärlek som ett barn har rätt till. Hon har älskat dig villkorslöst. Allt vad hon har kunnat har hon gjort för dig och du vill nu bära denna din mors gärning med dig i ditt eget liv. Din mor är din förebild och på detta sätt lever hon kvar inom dig.

  Talet återfinns även under kategorin Begravningstal – Maka, mor, mormor, farmor, med namnet I dag begravs min mamma, men hennes kärlek bär jag alltid med mig.

  278kr
 • Studenten, en feber av glädje

  Det här är talet för dig som vill hålla ett glatt men ändå seriöst och kärleksfullt tal till ditt barn på hans/hennes student. För att undvika de vanliga formuleringarna kring att ta studenten myntar du begreppet ”studentfeber”. Att ha studentfeber är någonting positivt och härligt. Det är glädje och festligheter, det är när du har klarat av ett obligatorium och alla möjligheter ligger framför dig. Som förälder passar du också på att framföra din stolthet över ditt barn.

  Talet är i första hand utformat för att hållas vid öppet hus eller liknande när släkt och vänner är samlade för att hylla dagens student.

  139kr
 • All stjärnglans faller på NN!

  Har någon i din närhet utfört en stor bedrift och därmed vunnit en storslagen seger? Här är talet som hyllar vinnaren!

  Som talare gratulerar du NN till segern. Du beskriver din oerhörda glädje en dag som denna. Du framhäver att som den vinnare NN är kommer han/hon snart att ta sikte mot nya mål. Därför uppmanar du honom/henne att stanna upp en stund för att njuta av ögonblicket. Varje seger är värd att firas. Till sist utbringar du ett fyrfaldigt leve för NN.

  104kr
 • Talet som inte är

  Beskrivning av talet:

  Hur kan ett tal inte vara? Detta är frågan som går som en röd tråd genom talet. Det är ett tal som har humor, värme och glädje men som ändå inte bortser från dagens tyngd och stora betydelse för brudparet och gästerna.

  I talet som inte är berättar du som brudgummens syster hur svårt du tycker det är att hitta rätt ord i ett sammanhang som detta. Det har funnits stunder inför det här bröllopet då du har tänkt smita undan från att hålla tal, men eftersom du tycker så mycket om de nyblivna makarna vill du ta chansen att säga detta till dem nu. Framför allt är det din nyblivna svägerska som du tillägnar detta tal. Din bror är din hjälte men han är dig också välkänd. Svägerskan är en nyare bekantskap även om du redan ser henne som din vän.

  Talet som inte är avslutas med en skål för brudparet.

  149kr
You've just added this product to the cart: