Härliga vår!

Härliga vår!

Beskrivning av talet: ”Härliga vår!” är ett utrop som väl beskriver talets andemening.
 Detta tal innehåller 652 ord och tar 4 minuter och 18 sekunder att framföra.

Beskrivning av talet:

”Härliga vår!” är ett utrop som väl beskriver talets andemening. Talaren välkomnar våren, den efterlängtade, med glädje. Schablonbilder av våren fräschas upp och våren kläs i tillförsiktens, förväntans, löftenas och livfullhetens färger. För att ytterligare förstärka hyllningen till våren använder talaren en liknelse om vänskap. På samma sätt som vänskap berikar våra liv kommer våren med den nytändning i tillvaron som kan behövas efter en lång vinter. Det här är ett tal som sprudlar av energi, liksom som våren själv gör!

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talet:

[...]

Härliga vår! Även om du kommer med regn och rusk tycker vi om dig. Även när dina vindar är kalla och de varma solstrålarna alltför få, är du efterlängtad och hyllad. Även efter en mild vinter tar vi emot dig med öppna armar. Ja, på samma sätt som man hälsar en god vän tar vi emot dig.

På tal om vänner bläddrade jag en gång i en bok om vänskap. Jag läste sida efter sida med bevingade ord om vänner och denna läsning gjorde mig glad. Den fick mig att tänka på livets glädjeämnen. Alldeles särskilt fastnade jag för ett ryskt ordspråk som löd så här: ”Ett vänligt ord är liksom en vårdag.” Idag när vår hyllning går till våren vill jag vända på ordspråket och istället säga:

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Härliga vår!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Skövde, 2017

Information om talskrivaren

 • För kärleken

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet talar inför en grupp människor på Alla hjärtans dag. Du beskriver Alla hjärtans dags ursprung och visar på så vis hur kärleken kan vara kopplad till lidande. Olycklig kärlek är en del av kärlekens natur, men idag är det den lyckliga kärleken som ska hyllas. Det behöver inte vara den storslagna kärleken och kärleken måste inte hyllas med de stora gesterna, utan det räcker med att hålla upp en dörr åt någon eller att säga ett vänligt ord. Du vill visa att kärleken finns i vardagen. Andemeningen i talet är att Alla hjärtans dag inte bara är till för dem som är kära, utan för alla som älskar någon.

  149kr
 • Sommarlovet – en enda lång schlagervarning!

  Talet har schlagertema. Schlagern är visserligen avgjord för i år, men under våren drabbade schlageryran er alla på ett eller annat sätt. Nu är det dags att gå på sommarlov och detta är precis som en schlager. Det är tidsbestämt, trallvänligt och innehåller förhoppningsvis en tonhöjning!

  På ett lättsamt sätt tackar du eleverna för deras insatser under det gångna läsåret och önskar dem ett härligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Gymnasiet.

  139kr
 • En dag bland vänner

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar dig som vill hålla tal på en stor släktträff där inte alla tidigare har träffats. Talet är dels ett välkomsttal, dels en hyllning till det evenemang som ni nu bevistar. Själv har du sett fram emot den här dagen och kan konstatera att du har haft fog för dina förväntningar. Det är en speciell och mycket positiv upplevelse att flanera bland människor som bär samma eller åtminstone liknande anletsdrag som du själv. Avslutningsvis hälsar du alla gäster välkomna.

  129kr
 • “Att fylla 15 år.” – ett tal för dig som vill hylla din femtonåring”, “Ditt livs uppdrag.” samt “Min syster är värd jubel och så

  Tal 1: Att fylla 15 år. Taltid: 1 min. 38 sek.

  Talet hålls av femtonåringens mamma eller pappa. Det är ett tal som beskriver var femtonåringen befinner sig i livet – ett inkännande och sympatiskt tal. En femtonåring fyller inte bara 15 levnadsår utan även moppe och blir straffmyndig och byxmyndig. Du talar om femtonåringen i dag, men blickar även som hastigast fram emot artonårsdagen. Som förälder vill du framhäva att du och din man/hustru/partner alltid kommer att finnas där för NN. Talet avslutas med ett fyrfaldigt leve för honom/henne.

  Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – 15 år.

  273kr
You've just added this product to the cart: