Pappa gifter sig

Pappa gifter sig

Din pappa gifter sig och du vill som hans vuxna son/dotter verkligen visa honom hur mycket han betyder för dig och hur glad du är för hans skull.
 Detta tal innehåller 328 ord och tar 2 minuter och 16 sekunder att framföra.

Detta stämningsfyllda tal välkomnar och hyllar våren. Talet hålls under valborgsmässoafton, medan vårelden brinner. Talaren beskriver vårens olika attribut, för att skildra vad det är som får oss människor att leva upp om våren.

129kr

Utdrag ur dess olika delar:

[...]

Det sägs att föräldrar alltid önskar det bästa för sina barn och kanske är det sant, åtminstone i de flesta fall, men jag tycker att man lika gärna kan säga att barn alltid önskar det bästa för sina föräldrar.

[...]

Till dig, NN (bruden; vill jag bara säga att min pappa är en underbar man och att jag tror att du är rätt person att förstå och värdesätta det.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Pappa gifter sig”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • En lyckad bröllopsfest gör inget äktenskap, men det är en bra början!

  Det här talet passar en toastmaster/toastmadame som på ett lättsamt men ändå seriöst sätt vill hälsa bröllopsgästerna och brudparet välkomna till festen. Talet inleds med att toastmastern/toasmadamen presenterar sig och demonstrerar hur han/hon har tänkt sig att gå till väga då han/hon under kvällen vill påkalla gästernas uppmärksamhet. Därefter informeras gästerna om att de kan anmäla sig till kvällens talarlista, och det antyds att kvällen kommer att bjuda på en del som än så länge är hemligt för gästerna. I slutet av talet uppmanas alla att bidra till festen genom att helt enkelt ha roligt, och toastmastern/toastmadamen utlyser själv kvällens första skål, för brudparet givetvis!

  134kr
 • Juni, juli, augusti

  Det här positiva men innehållsmässigt ganska neutrala talet passar att hållas av en lärare/rektor på en grundskola inför sommarlovet. Bäst lämpar det sig för en avslutning i aulan eller på liknande plats där eleverna har samlats, men det kan också, med vissa ytterst små ändringar, hållas i ett klassrum. Temat är den glädje och förväntan som är förknippad med avslutningsdagen och med de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti. Avslutningsvis önskas alla ett lyckligt sommarlov.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Mellanstadiet.

  139kr
 • Pappa gifter sig

  Din pappa gifter sig och du vill som hans vuxna son/dotter verkligen visa honom hur mycket han betyder för dig och hur glad du är för hans skull. Du och din pappa har en bra och varm relation och har många fina minnen tillsammans från din uppväxttid. Detta tar du fasta på i ditt tal. Slutligen låter du också din pappas nyblivna maka få ett erkännande samt utlyser en skål för de nygifta tu.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Allmänna tal.

  129kr
 • Sommaren är lika för alla

  Det här uppmuntrande och seriösa talet är skrivet för att hållas av en rektor/lärare på en grundskola inför en vårterminsavslutning. Temat är att sommaren med sin sol, värme och grönska finns att njuta av för oss alla, oavsett hur vi har det i övrigt. Att gå på sommarlov kan för olika elever innebära olika saker. En del ska åka på semester, andra ska vara hemma. Vissa har föräldrar som arbetar mycket medan andra mammor och pappor kan vara lediga och umgås med familjen. Några elever kanske oroar sig inför sommarlovet, av olika skäl. Detta vet du som lärare/rektor och därför tar du fasta på den positiva upplevelse som faktiskt väntar var och en av eleverna; den som har med årstidens skönhet och överflöd att göra. Avslutningsvis önskar du alla en underbar sommar och ett glatt återseende till hösten.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Skolavslutning vårterminen.

  139kr
You've just added this product to the cart: