I vårens första grönska

I vårens första grönska

Detta är ett poetiskt och högtidligt tal till brudparet som gifter sig om våren.
 Detta tal innehåller 402 ord och tar 2 minuter och 47 sekunder att framföra.

Detta är ett poetiskt och högtidligt tal till brudparet som gifter sig om våren. Talaren är en släkting eller vän till brudparet – gärna, men inte nödvändigtvis, en äldre sådan. I talet dras paralleller mellan den glädje och förväntan som präglar våren och det hopp som uttrycks då ett äktenskap ingås. Talaren jämför vidare den mognande kärleken med sommaren som snart ska slå ut i full blom, men pekar också på att äktenskapet liksom året går in i mörkare perioder och att det då kan krävas arbete för att man ska nå varandra på nytt. Avslutningsvis utbringas en skål för brudparet.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop – till brudparet – Vårbröllop.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess mitt:

[...]

Kärleken är i sig ett löfte. Det löftet får i äktenskapet sin tydliga form så att det kan stå starkt i såväl medgång som motgång. Då ni nu, i vårens första grönska, låtit detta ske mellan er har ni inte bara uttryckt ett fullbordat faktum utan också ett hopp. Ni tror på er kärlek och på varandra. Ni tror att det ska komma en sommar som ni tillsammans får dela. Låt det hoppet stanna kvar hos er. Det kan bära längre än vad man tror.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “I vårens första grönska”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Halva vägen tillsammans

  Talet är tänkt att hållas av en barndomsvän till födelsedagsbarnet på dennes 50-årsfest i närvaro av släkt och vänner. De båda vännerna har en lång och nära vänskap bakom sig och talet är därför en hyllning till, och en betraktelse av, den livslånga vänskapen. Tonen i talet är allvarlig men varm och i avslutningen utbringas en skål.

  179kr
 • Ni har lösningen

  Det här talet är skrivet för att hållas av en lärare/rektor vid en studentavslutning. Talet inleds med konstaterandet att den dagen nu äntligen är kommen då det är dags för eleverna att lämna skolans värld och gå ut i vuxenlivet; kanske väntar fortsatta studier för många, men då tillsammans med andra vuxna och på helt frivillig basis. Därefter övergår talaren till de många och stora problem som mänskligheten idag brottas med. Miljöproblem, sociala orättvisor och krig gör framtiden osäker. Men det finns hopp. Var och en kan göra något för att åstadkomma en förbättring. Särskilt de som är unga har stora uppgifter framför sig, är budskapet. I slutet av talet uppmanas studenterna att idag vara stolta över att de har lyckats ta sig igenom grundskolan och gymnasiet samt att tro på sig själva – såsom deras lärare/rektor faktiskt tror på dem.

  Talet återfinns även under kategorin Examen & Student – Studenter, sista talet.

  149kr
 • Somliga tar det säkra före det osäkra

  Det här humoristiska och aningen bitska talet riktar sig till ett brudpar som redan har ett eller flera gemensamma barn. Talaren, som lämpligen är en god vän, frågar sig vad som egentligen är modigast: att gifta sig eller att bli förälder. Svaret är givet: att bli förälder. Därför har brudparet alla förutsättningar att klara av äktenskapet med bravur.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Humoristiskt till brudparet.

  139kr
 • Det anstår inte mig att ge råd

  Det här är talet till makar som har levt tillsammans i många år då de gifter sig. Talaren, som kan vara en bekant, släkting, vän eller familjemedlem, påpekar att bröllopet är en början för många brudpar. Men för dessa makar är det annorlunda! Deras relation är redan helt etablerad. Därför vet de vad de ger sig in på och de vet vad de lovar varandra. Ringarna som de har utbytt/ringen som mannen har givit kvinnan/som den ena parten har givit den andra beroende på hur det nu har gått till) är ett synligt tecken på en trohet som redan finns. Icke desto mindre markerar äktenskapet en ny fas, just tack vare att detta synliga tecken nu finns. Av den anledningen råder talaren makarna att aldrig glömma vad de har givit varandra: detta som nu är synligt i ringarna/ringen.

  Förutsättningen för att det här talet skall kunna hållas är alltså att det förekommer minst en ring och att personerna har varit tillsammans länge. Talet är könsneutralt och kan hållas även i samband med en samkönad vigsel.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Allmänna tal.

  179kr
You've just added this product to the cart: