I vårens första grönska

I vårens första grönska

Detta är ett poetiskt och högtidligt tal till brudparet som gifter sig om våren.
 Detta tal innehåller 402 ord och tar 2 minuter och 47 sekunder att framföra.

Detta är ett poetiskt och högtidligt tal till brudparet som gifter sig om våren. Talaren är en släkting eller vän till brudparet – gärna, men inte nödvändigtvis, en äldre sådan. I talet dras paralleller mellan den glädje och förväntan som präglar våren och det hopp som uttrycks då ett äktenskap ingås. Talaren jämför vidare den mognande kärleken med sommaren som snart ska slå ut i full blom, men pekar också på att äktenskapet liksom året går in i mörkare perioder och att det då kan krävas arbete för att man ska nå varandra på nytt. Avslutningsvis utbringas en skål för brudparet.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop – till brudparet – Vårbröllop.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess mitt:

[...]

Kärleken är i sig ett löfte. Det löftet får i äktenskapet sin tydliga form så att det kan stå starkt i såväl medgång som motgång. Då ni nu, i vårens första grönska, låtit detta ske mellan er har ni inte bara uttryckt ett fullbordat faktum utan också ett hopp. Ni tror på er kärlek och på varandra. Ni tror att det ska komma en sommar som ni tillsammans får dela. Låt det hoppet stanna kvar hos er. Det kan bära längre än vad man tror.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “I vårens första grönska”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Pappa gifter sig

  Detta stämningsfyllda tal välkomnar och hyllar våren. Talet hålls under valborgsmässoafton, medan vårelden brinner. Talaren beskriver vårens olika attribut, för att skildra vad det är som får oss människor att leva upp om våren.

  129kr
 • Likväl talar jag

  Det här talet är skrivet för att hållas av en person som blivit uppsagd från sitt jobb eller självmant bestämt sig för att sluta på grund av att hon/han har utsatts för mobbning av sina arbetskamrater. Innan hon/han slutar vill hon/han gärna säga några ord om den uppkomna situationen men utan att bli anklagande eller hänfalla åt självömkan. Tonen i talet är pietetsfull utan att bli mesig och talaren redogör på ett sakligt sätt för skälet till att hon/han ska sluta. Den röda tråden är vikten av öppenhet och ärlighet även i svåra och obekväma situationer, särskilt om alla parter ska kunna gå vidare utan bitterhet. I talets avslutning önskar talaren sig själv och sina före detta arbetskamrater lycka till i framtiden.

  129kr
 • Ett högtidligt inledningstal för ett offentligt valborgsmässofirande

  Det här högtidliga men ändå jordnära talet passar som inledningstal på ett offentligt valborgsmässofirande. Talaren börjar med att påminna åhörarna om varför valborgsmässoafton är en högtid väl värd att fira. Våren är inte bara den tid då naturen vaknar utan också en tid då människor får ny energi och öppnar sig mot ljuset, värmen och mot varandra. Därefter följer ett parti där talaren har möjlighet att gå igenom de olika programpunkter som eventuellt följer under kvällen. Avslutningsvis uppmanar han/hon alla att nu verkligen fira våren och öppnar därmed kvällens festligheter.

  149kr
 • Nu är det dags att släppa stressen och njuta av en riktigt god middag

  Det här humoristiska och aningen vassa jultalet passar att hållas av värden/värdinnan vid en julmiddag för släkt och/eller vänner. Temat är julstress. För att det ska passa måste sällskapet till stora delar bestå av personer som har uppnått den ålder då familjelivet och dess plikter har börjat sätta sin prägel på julen.

  Avslutningsvis säger värden/värdinnan varsågoda åt gästerna att börja äta samt önskar dem alla en god jul.

  Talet återfinns även under kategorin Jul och nyår – Julmiddagstal, julaftonen.

  169kr
You've just added this product to the cart: