I vårens första grönska

I vårens första grönska

Detta är ett poetiskt och högtidligt tal till brudparet som gifter sig om våren.
 Detta tal innehåller 402 ord och tar 2 minuter och 47 sekunder att framföra.

Detta är ett poetiskt och högtidligt tal till brudparet som gifter sig om våren. Talaren är en släkting eller vän till brudparet – gärna, men inte nödvändigtvis, en äldre sådan. I talet dras paralleller mellan den glädje och förväntan som präglar våren och det hopp som uttrycks då ett äktenskap ingås. Talaren jämför vidare den mognande kärleken med sommaren som snart ska slå ut i full blom, men pekar också på att äktenskapet liksom året går in i mörkare perioder och att det då kan krävas arbete för att man ska nå varandra på nytt. Avslutningsvis utbringas en skål för brudparet.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop – till brudparet – Vårbröllop.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess mitt:

[...]

Kärleken är i sig ett löfte. Det löftet får i äktenskapet sin tydliga form så att det kan stå starkt i såväl medgång som motgång. Då ni nu, i vårens första grönska, låtit detta ske mellan er har ni inte bara uttryckt ett fullbordat faktum utan också ett hopp. Ni tror på er kärlek och på varandra. Ni tror att det ska komma en sommar som ni tillsammans får dela. Låt det hoppet stanna kvar hos er. Det kan bära längre än vad man tror.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “I vårens första grönska”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Till världens bästa syster

  Din enda syster gifter sig och du vill hålla ett uppskattande och kärleksfullt tal till henne och hennes nyblivne man. Som systrar står ni varandra nära och känner varandra väl. Ni har sett varandra genomgå flera stadier i livet och inneha många olika roller, och nu ska du även få se din syster i rollen som äkta maka. Men eftersom hon är världens bästa syster är du säker på att hon kommer att klara det galant. I ditt tal lyckönskar du givetvis brudparet men du passar också på att tacka din syster för att hon finns till för dig och tala om för henne att du tror på henne, vad hon än hittar på. Du utlyser slutligen en skål, för din syster, för brudgummen och för deras äktenskap och framtid tillsammans.

  134kr
 • Ett ljus i mörkret

  Temat i det här julavslutningstalet, tänkt att hållas av en rektor/lärare inför grundskoleelever, är ljus. Inte bara ljus som någonting man tänder i fönstren då det är mörkt ute, utan också som någonting vi människor kan ge varandra i form av omtanke och samvaro. Talet handlar om julens budskap, men utan att bli religiöst färgat. Det passar därför att hållas även på en skola där många av barnen inte har någon koppling till den kristna traditionen.

  Talet återfinns även under kategorin Skola & rektor & lärare – Jullovet/Höstterminens slut.

  149kr
 • Den längsta resan

  Det här lättsamma och tänkvärda talet lämpar sig att hållas för ett brudpar som älskar att resa och som därför har sett många olika plaster jorden runt. Talaren, som kan vara vem som helst som känner brudparet, tar fasta på att receptet på en lyckad resa är detsamma som receptet på ett lyckat äktenskap. Därför har makarna goda chanser att bli lyckliga.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudparet – Brudpar med särintressen.

  159kr
 • Halva vägen tillsammans

  Talet är tänkt att hållas av en barndomsvän till födelsedagsbarnet på dennes 50-årsfest i närvaro av släkt och vänner. De båda vännerna har en lång och nära vänskap bakom sig och talet är därför en hyllning till, och en betraktelse av, den livslånga vänskapen. Tonen i talet är allvarlig men varm och i avslutningen utbringas en skål.

  179kr
You've just added this product to the cart: