I vårens första grönska

I vårens första grönska

Detta är ett poetiskt och högtidligt tal till brudparet som gifter sig om våren.
 Detta tal innehåller 402 ord och tar 2 minuter och 47 sekunder att framföra.

Detta är ett poetiskt och högtidligt tal till brudparet som gifter sig om våren. Talaren är en släkting eller vän till brudparet – gärna, men inte nödvändigtvis, en äldre sådan. I talet dras paralleller mellan den glädje och förväntan som präglar våren och det hopp som uttrycks då ett äktenskap ingås. Talaren jämför vidare den mognande kärleken med sommaren som snart ska slå ut i full blom, men pekar också på att äktenskapet liksom året går in i mörkare perioder och att det då kan krävas arbete för att man ska nå varandra på nytt. Avslutningsvis utbringas en skål för brudparet.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop – till brudparet – Vårbröllop.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur dess mitt:

[...]

Kärleken är i sig ett löfte. Det löftet får i äktenskapet sin tydliga form så att det kan stå starkt i såväl medgång som motgång. Då ni nu, i vårens första grönska, låtit detta ske mellan er har ni inte bara uttryckt ett fullbordat faktum utan också ett hopp. Ni tror på er kärlek och på varandra. Ni tror att det ska komma en sommar som ni tillsammans får dela. Låt det hoppet stanna kvar hos er. Det kan bära längre än vad man tror.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “I vårens första grönska”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Många val, många möjligheter

  Det här talet är skrivet för att hållas av en rektor/lärare vid en studentexamen. Talaren vill både uppmuntra de nyblivna studenterna och ge dem några kloka ord på vägen. Temat är val och möjligheter. Det viktiga är att inte låta sig förlamas av alla de valsituationer som livet innebär, menar talaren, utan att istället fråga sig själv vart man vill komma och sedan våga träffa ett val, handla, gå vidare. Den som vågar både lyckas och misslyckas har mycket att vinna. I slutet av talet önskas eleverna lycka till och uppmanas att ta vara på de möjligheter som framtiden ger.

  Detta tal återfinns även under kategorin Examen & student – Studenttal.

  139kr
 • Bestman tackar

  Du är bestman på en god väns bröllop och vill gärna hålla ett varmt men ganska enkelt tal där du både framhåller din tacksamhet över att ha blivit vald till bestman och låter makarna få veta hur mycket de betyder för dig. Såsom du känner dem är de öppna och sociala människor som utstrålar värme och kärlek till varandra. Att få vara med om att dela deras stora dag med dem betraktar du som ett verkligt hedersuppdrag.

  I talet vänder du dig genomgående till båda makarna. Du låter deras goda egenskaper som vänner och par stå i centrum. Som avslutning tackar du dem också för deras vänskap, önskar dem lycka till i deras kärlek samt utlyser en skål för dem – för brudparet!

  134kr
 • Att ha två familjer är dubbelt så underbart

  I det här korta och lättsamma talet tackar bruden personerna i sin svärfamilj för att de har varit så vänliga, öppna och välkomnande mot henne. Även om det är först idag som hon gifter sig med sin brudgum har hon länge känt sig som en del av hans familj, vilket hon upplever som en tillgång, både i förhållandet och i livet i övrigt. I slutet av talet utlyser hon en skål för sin brudgum och för hans familj.

  Detta tal återfinns även under kategorin “Bröllop, till bruden – Brudgummen talar”.

  124kr
 • Ett humoristiskt tal till bruden av en överbeskyddande far

  Det här talet tar på ett humoristiskt sätt upp hur det är att vara en överbeskyddande far till en dotter som redan i tonåren började ge sig ut på egna äventyr med killar och kompisar. Far och dotter har en bra relation och fadern har också kommit att bli mycket förtjust i sin svärson. I talet berättar han först med glimten i ögat hur mycket omtanke och oro han genom åren har känt för dottern, även sedan hon blev vuxen, men går sedan över till att konstatera att dottern inte kunde ha valt en brudgum bättre lämpad att stilla en fars oro. Svärsonen får på så vis på ett lättsamt sätt motta sin svärfars erkännande. Talet avslutas med att en skål utbringas för brudparet.

  149kr
You've just added this product to the cart: