I dag är er dag!

I dag är er dag!

Det här talet är glädjefyllt, uppbyggt kring kärleken som en dröm, plåga och revolution.
 Detta tal innehåller 376 ord och tar 3 minuter och 7 sekunder att framföra.

Det här talet är glädjefyllt, uppbyggt kring kärleken som en dröm, plåga och revolution. Det visar hur kärleken förgyller och samtidigt förändrar livet. Förälder, far- eller morförälder, vän, släkting eller bekant kan hålla talet. Det är med andra ord ett gångbart tal som passar alla.

139kr

Utdrag:

[...]

Kärleken är som en dröm. I dag är detta tydligare än någonsin. Kärleken får er att stråla.

[...]

Att vänta och längta efter sin älskade gör ont. Att få honom eller henne åter är en benådning. Två älskande människor äger en styrka som har kraft att både förgöra och förgylla.

[...]

Kärleken som revolution är ett av kärlekens mest signifikanta drag. Kärleken äger kraft att förändra. Sedan den dag ni mötte varandra har era liv ändrat riktning.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “I dag är er dag!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
kärna, 2015

Information om talskrivaren

 • Ett reflekterande jultal med känsla för livets sanna värden

  Utan att tränga allt för djupt in i filosofins värld diskuterar det här talet livets sanna värden. Julen är en traditionsrik högtid och varje år ställs vi inför samma uppmaning: att stanna upp och reflektera över julens egentliga innebörd. Vare sig vi är troende eller inte finns mycket av livets goda representerat i julens budskap.

  Talet hålls förslagsvis vid en middag eller sammankomst under julen. Man som kvinna, gammal som ung, kan hålla talet. Även åhörargruppen kan tillhöra alla ålderskategorier.

  Talet återfinns även under kategorin Inspiration – Tal där Gud nämns.

  134kr
 • En vinterreflektion vid middagsbordet

  Det här är middagstalet som alla kan skratta igenkännande åt. Talet är en humoristisk skildring av sydligt boende nordbors inställning till vintern. Vår ständiga klagan över kyla och mörker kommer här till sin rätt. Mot slutet av talet omvandlas dock denna klagosång till en vilja att bemöta vintern med ett lättare sinne. Med glimten i ögat manar du dina medmänniskor att knyta näven och tillsammans ge sig ut i kamp mot nidbilden av vintern. Vintern har många möjligheter. Avslutningsvis knyter du ihop säcken genom att framhålla att middagar som den här med närhet och gemenskap är ett av vinterns goda värden.

  Talet återfinns också, i en något omarbetad version, under kategorin Årstider – Vintertal. Namnet är där Vintern, både hatad och älskad.

  139kr
 • Det kan vara bra att vara lite smålänning i ett äktenskap!

  Beskrivning av talet:

  Du som håller det här talet vill hålla ett lite annorlunda tal där du utgår från landskapet Småland. Du är själv smålänning och använder gärna de möjligheter till humor som finns i beskrivningen av den typiska smålänningens karaktärsdrag. Du beskriver både kärleken och smålänningen och kommer naturligtvis fram till att de i grund och botten är lika.

  I talet slår du även fast att smålänningens egenskaper är goda egenskaper att ha när man vill få ett äktenskap att fungera. Du menar att kärleken och äktenskapet i stort sett är som Småland och smålänningen. Kärleken är stark, arbetsam och uppfinningsrik, och även i ett äktenskap finns det situationer då man gör klokt i att vara lite sparsam.

  Talet avslutas med en skål för brudparet.

  149kr
 • Ytterligare rikedom

  Beskrivning av talet:

  Det här talet passar till ett brudpar som har gemensamma barn. Du som håller talet kan vara mor, far, syster, bror, vän eller släkting – det är ett tal som passar alla. Förutsatt att du vill hålla ett tal där du framhäver att brudparet redan innan den här dagen hade ett rikt liv, men att deras beslut i dag gör dem än rikare, är detta talet för dig. Ett brudpar som har levt länge tillsammans och som vet vad föräldraskap innebär är ett brudpar som känner varandras för- och nackdelar. De vet vad de ger sig in på och de vet att det är rätt. Som mor, far, syster, bror, vän eller släkting kan du inte annat än känna glädje för deras skull. Talet avslutas med en skål för brudparet.

  Talet finns även med namnet ”Ni är starka och trygga!” i samma kategori, men är då utformat för att passa ett brudpar som inte endast) har gemensamma barn.

  149kr
You've just added this product to the cart: