Din födelsedag är en dag av glädje

Din födelsedag är en dag av glädje

Det här talet kan hållas av vem som helst och passar alla jubilarer som har kommit upp i en ålder där det inte alltid känns spännande att fylla år.
 Detta tal innehåller 299 ord och tar 2 minuter och 4 sekunder att framföra.

Det här talet kan hållas av vem som helst och passar alla jubilarer som har kommit upp i en ålder där det inte alltid känns spännande att fylla år. Detta är dock något som du som talare vill ändra på. Du vill visa NN att det finns anledning att fira just hans/hennes födelsedag. Talet är ett tal som på ett enkelt sätt betonar glädjen i att få leva och vara människa. Det är ett tal där du får möjlighet att visa uppskattning för NN. Du hyllar NN och framhäver vilken ynnest det är att få ha honom/henne i sitt liv. Talet avslutas med en skål.

Talet återfinns även under kategorin Födelsedagar – Passar flera olika åldrar.

139kr

Utdrag ur dess mitt och slut:

[...]

I sann glädje samlas vi för att uppmärksamma dig. Vår hyllningssång går till dig, våra välmenande tankar och ord är dina, våra leenden och skratt är du upphov till.

[...]

Barndomens iver och förväntan må lysa med sin frånvaro, men det är fortfarande skönt att vara människa. Livet är gott.

Låt oss skåla för livet. Speciellt riktar vi skålen till ditt liv, NN.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Din födelsedag är en dag av glädje”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Att fylla 15 år

  Beskrivning av talet:

  Talet hålls av femtonåringens mamma eller pappa. Det är ett tal som beskriver var femtonåringen befinner sig i livet – ett inkännande och sympatiskt tal. En femtonåring fyller inte bara 15 levnadsår utan även moppe och blir straffmyndig och byxmyndig. Du talar om femtonåringen i dag, men blickar även som hastigast fram emot artonårsdagen. Som förälder vill du framhäva att du och din man/hustru/partner alltid kommer att finnas där för NN. Talet avslutas med ett fyrfaldigt leve för honom/henne.

  139kr
 • Konfirmationen – en tid att minnas

  Du talar till en konfirmand på hennes konfirmationsdag. Om du är mor, far, mor-/farförälder, släkting eller vän har ingen betydelse. Det viktiga är att du vill framhålla konfirmationstiden som en tid då unga människor får möjlighet att fundera kring livets stora frågor, sig själva och kring Jesus. Vare sig konfirmanden bekänner sig till den kristna tron eller konfirmerade sig av helt andra orsaker, handlar konfirmationen om att växa som människa. Du som håller detta tal betonar medmänsklighet och kärlek, glädje, nya erfarenheter samt att man ska känna trygghet i sig själv och i sina traditioner.

  Talet återfinns även under kategorin Inspiration – Tal där Gud nämns.

  139kr
 • “Ovan talare, rutinerad mor!”, “Först ut!” samt “Må kärleken alltid vara er.”

  Tal 1: Ovan talare, rutinerad mor! Taltid: 3 min. 29 sek.

  Du som håller det här talet är inte den som ofta står upp och talar inför folk, men idag gör du det för att det är din dotters bröllopsdag. Du vill betona betydelsen av denna dag. Som mor är du lycklig på din dotters bröllopsdag, du talar om det val av make som din dotter gjort som ett klokt val och förklarar varför så är fallet.

  Du vill inte ge så många råd inför äktenskapet utan i första hand tala kring lyckan i att ha funnit kärleken och kring tron på en härlig framtid tillsammans. Det här är ett glädjens tal! Till en början vänder du dig främst till dottern men går sedan över till att tala också till brudgummen. Du avslutar med en skål för brudparet.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Mor talar till sin dotter.

  288kr
 • Härligt!

  Beskrivning av talet:

  När elevernas blickar är fyllda av glädje och tillförsikt inför framtiden är det härligt att vara rektor. Idag ser de ut just så. I dag är det skolavslutning. Som rektor uppmärksammar du och premierar elevernas insats under det gångna skolåret. Du visar din förståelse för deras mödor och du uppmanar dem att känna stolthet över sin insats. Alla elever har åstadkommit något som är bra. Om detta något så bara är en enda sak, är det ändå en sak värd att känna stolthet över.

  Det är lätt att glömma att skolavslutningen även handlar om avsked. Du framhåller detta men gör det på ett lättsamt och positivt sätt. Genom hela talet fokuserar du på glädje och känslan av att det är härligt att finnas till.

  149kr
You've just added this product to the cart: