Oroa dig inte mer nu!

Oroa dig inte mer nu!

Vi på taltips har genomfört undersökningar där det tydligt framgår att de flesta hellre är stamkund hos tandläkaren än håller ett tal. Det där om att hellre dö frågade vi aldrig, men jag är rätt säker på att det hade blivit en jämn kamp om vad som egentligen är värst.

Men då säger jag – oroa dig inte mer nu!

Se, nu skrek jag till lite eftersom jag la på ett utropstecken, men jag menar det verkligen. Den typ av tal som vi på taltips.se hjälper dig med är ofta rätt tacksamma att hålla. När man ska hylla en son som gifter sig eller en dotter som doktorerat finns där en skara människor som kommer att lyssna på hela ditt tal och dessutom välvilligt. Annat är det när du ska övertyga barnen om vikten av att plocka undan efter sig eller sitta på ett arbetsmöte med idel bångstyriga med- och motarbetare. Det är riktigt jobbiga möten, men att hålla ett festtal eller invigningstal är nog bland det mest tacksamma du kan göra.

Därmed inte sagt att man blir nervös. Ofta vill man säga så mycket och så bra, att det helt enkelt blir en låsning i tankemaskineriet. Och visst kan det vara svårt att hålla tillbaka darr på rösten eller till och med tårar. Det är dock där vi kan hjälpa dig. Du lyfter fram dina tankar, din avsikt, kärlek och humor. Vi hjälper dig att sortera detta rätt och ger dig möjlighet att känna dig trygg när du framför talet. På ditt vis, så att darr på röst och tårar blir något positivt eftersom det utstrålar äkthet och kärlek, vilket nog är den viktigaste ingrediensen i ett tal.

Nu lät det plötsligt som en reklamtext, vilket det kanske också är eftersom jag ändå jobbar som specialtalskrivare på taltips.se, men ni ska veta att jag är själv usel på att skriva reklamtexter. Har försök på riktigt. Däremot är jag rätt bra på att skriva tal. Det har genom årens lopp hunnit bli närmare 300 stycken.

Mina små inlägg på bloggen är tänkta att vara personliga, lite med glimten i ögat med målet att ge inspiration och få alla er där ute som är oroliga för att hålla tal att känna sig lite hemma, lite tryggare och tycka att det är lite roligare det här med tal. Det är inte så märkvärdigt och ett lyckat tal med kärlek och glimten i ögat kan faktiskt ge mersmak. Ja, det kan bli beroendeframkallande.

Oroa dig inte mer nu.

Jag heter Per Malmqvist Stolt och är specialtalskrivare och bloggare på taltips.se.

Dela detta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *